- Savaşın Kuralları

Adsense kodları


Savaşın Kuralları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Tue 29 May 2012, 04:54 pm GMT +0200
Savaşın Kuralları


Silahlı kuvvetlere başvurmak İslâm tarafın­dan kesinlikle kayıtlanmış ve yalnızca belir­li şartlarda izin verilmiştir: "Sizinle savaşan­lara karşı Allah yolunda savaşın, (ancak) aşı­rı gitmeyin; çünkü Allah aşırı gidenleri sev­mez." "Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıka­rın. Fitne, öldürmekten daha kötüdür. On­lar size orada saldırmadıkça, Mescid-i Ha­ram yakınında onlarla savaşmayın. Fakat on­lar sizinle savaşırlarsa, hemen oracıkta öldü­rün; kâfirlerin cezası işte böyledir." "Eğer onlar (savaşa) son verirlerse, siz de vazgeçin. Allah bağışlayandır, esirgeyendir." "(Yeryü­zünde) fitne kalmayıncaya ve din (yalnızca) Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse, artık zalimlerden başka­sına düşmanlık yoktur." "Haram ay, haram, aya karşılıktır, hürmetler (de) karşılıklıdır. Öyleyse kim size saldırırsa, size saldırdığı gibi siz de ona saldırın; Allah'tan korkup sakı­nın ve bilin ki Allah, (günahtan) kaçınanlarla beraberdir." (2: 190-194).

Bu Kur'an ayetleri, savaşın İslâm'a göre meş­ru olacağı rehber prensipleri ortaya koymak­tadır.

1- Başka bir motiv olmadan yalnızca Allahın adıyla ve Allah'ın rızası için savaşılmalı-dır. Peygamber'in bir hadisinde 'tlâhi-kelimetullah için savaşan kişinin Allah'ın, yolunda olduğu açıklanır.

2- Düşman saldırısına karşı savunmada sa-vaşılmahdır.

3- Müslümanlar adına bir tecavüz olmama­lıdır.

4- Savaştaki çatışmada müslümanlar düşma­nı saldırı ve baskıyla işgal ettikleri bölgeden geri püskürtmek ve her nerede bulurlarsa düşmanı öldürmek hakkına sahiptirler.

5- Beytu'l-Makdîs bölgesinde kendini savun­ma dışında savaş olmamalıdır.

6- Müslümanca yapılan tüm anlaşmalara ve akitlere titizlikle saygı gösterilmelidir.

7- İnsanlara İslam'ı zorla kabul ettirmek için savaşılmamalıdır.(2:256). Kişisel şöhret veya hâkimiyetin genişlemesi için savaş yoktur.