- Savaş kaç türlüdür ?

Adsense kodları


Savaş kaç türlüdür ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 18 June 2012, 01:37 pm GMT +0200
46- SAVAŞ KAÇ TÜRLÜDÜR?

3136- Ebu Mes’ud (r.a)’ten rivâyete göre, adamın biri yularlı bir deveyi Allah yolunda tasadduk etti. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v): “O adam kıyamet gününde yedi yüz tane yularlı deve ile gelecektir” buyurdu. (Dârimi, Cihad: 12; Müslim, İmara: 37)

3137- Muaz b. Cebel (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Savaş iki türlüdür. Birisi Allah’ın rızasını kazanmak ister ve komutanına itaat eder ve değerli malını bu yolda harcar ve arkadaşına yardımcı olur, kötülüklerden kaçınırsa bu kimsenin uykusuna da uyanıklığına da sevap yazılır. Kim de gösteriş için savaşır veya savaştı desinler diye savaşır komutanına isyan eder ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarırsa, bu da yaptıklarının karşılığını mutlaka bulur.” (Dârimi, Cihad: 25; Ebû Davud, Cihad: 25)

Bilal2009
Tue 11 September 2018, 09:29 am GMT +0200
Esselamü aleyküm Bizim savaşımız da barışımız da Allah için olmalı Rabbim paylaşım için razı olsun.

melda 6D
Tue 11 September 2018, 12:24 pm GMT +0200
Aleyküm selam .  Ne yapıyorsak Allah rızası için yapalım inşallah

ceren
Tue 11 September 2018, 01:45 pm GMT +0200
Esselamu alt. Canı için islam için iman için allahdan için savaşan kullardan olalim inşallah.Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..