- Şanlıurfa'da 100 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldı

Adsense kodları


Şanlıurfa'da 100 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 11 April 2012, 05:56 pm GMT +0200
Şanlıurfa'da 100 yataklı devlet hastanesinin temeli atıldı

Temel atma töreninde konuşan Bakan Faruk Çelik, AK Parti hükümetinin sağlığa verdiği öneme değindi. Sağlık alanında çok sayıda projeye imza attıklarını anlatan Çelik, sağlık alanında insanlar arası eşitliği sağladıklarını ifade etti. Bakan Çelik, “Hastaneler arasında ayrımı kaldırdık. Vatandaş arasında ayrımı kaldırdık. Önce sağlık hizmetinden yararlanması için üç ay beklerken şimdi hemen yararlanabiliyor. Herkese elini uzatan bir devlet anlayışı getirdik. Önce 10 milyon liralık harcama varken şimdi 45 milyon liraya çıkardık. Bu sağlığa verdiğimiz önemi gösteriyor. Artık merkeze gitme ihtiyacı duymayacak, kendi ilçenizde sağlık hizmetinden yararlanacaksınız.”

        Bakan Çelik, konuşmasının ardından hastaneyi yapacak müteahhit firma yetkilisi Mehmet Tutu’yu yanına çağırarak, 3 yılda bitirilmesi planlanan hastaneyi daha erken bitirmek için söz aldı. Bakan Çelik, sözü alması ile tören alanında alkış sesleri yükseldi.

        Bakan çelik daha sonra ilçede gençlik merkezinin açılışına katıldı. Burada bağlama çalan kursiyerlerden türkü dinleyen Çelik'in, okunan türkülerden etkilendiği gözlemlendi. Gençlik merkezinde diğer kurslara gelen kursiyerlerle de görüşen Çelik, kursta yapılan uçak maketleri ile ilgilendi. Açılışın ardından Türk Hava Kurumu Başkanı Murat Akaltun, Bakan'dan atıl durumda bekleyen eski havaalanının havacılık eğitimi için düzenlenmesini istedi