- Sanayileşme Astımı Tetikliyor

Adsense kodları


Sanayileşme Astımı Tetikliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 4 May 2010, 12:03 am GMT +0200


Yapılan çalışmalarda, sanayinin yaygın olduğu yerlerde astımın görülme sıklığının arttığı ortaya çıktı.

Uzmanlar, yapılan çalışmalarda sanayinin yaygın olduğu ülkelerde astım görülme sıklığının diğer ülkelere oranla daha yüksek olduğunu bildirdi.

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Alerji Klinik Şefi Doç. Dr. İlknur Bostancı, 4 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, astımın hava yollarının daralması ve artan duyarlılığı ile karakterize tekrarlayan nefes darlığı, öksürük, göğüste sıkışma hissi ve hışıltı ile kendini gösteren bir hastalık olduğunu söyledi.

Her geçen gün hızla artan sanayileşme, steril yaşam, aşırı kimyasal kullanımı ve doğal olmayan gıda tüketimiyle birlikte astım hastalığını tetiklediği belirten Bostancı, ''Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre yaklaşık 300 milyon insan astımdan etkilenmektedir. 2005 yılında 255 bin insanın ölüm nedeni astım olarak bildirilmiştir'' dedi.

BEBEĞİNİZDE HIŞILTIYA DİKKAT

Hastalığın, genelde bebeklik döneminde ortaya çıktığını, astımın genellikle 5-6 yaşından önce hatta 2 yaş altında başladığını dile getiren Bostancı, ''Çocukluk çağında geçirilen ve 2 yaş altı bebeklerde görülen, virüslerle ortaya çıkan hışıltı, nefes darlığı, hızlı soluk alıp verme ile kendini gösteren bronşiyolitin 4-5 yaşlarında astıma dönme ihtimali vardır'' uyarısında bulundu.

Aktif Haber

Çiçekler
Tue 4 May 2010, 09:02 pm GMT +0200
tehlikeli bir hastalık hele çocuklarda daha riskli hastalara Allah acil şifa versin