- Sahabelere en güzel mektuplar

Adsense kodları


Sahabelere en güzel mektuplar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 23 March 2010, 12:38 am GMT +0200


En sevdikleri ve örnek aldıkları sahabeye mektup yazan çocukların eserlerinin değerlendirildiği 'En Sevdiğim Sahabe' yarışmasının ödülleri törenle sahiplerini buldu. Yarışmada ilk iki arasında yer alan yarışmacılar umre ziyareti kazandı

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın danışmanlığında Taha Kıvanç tarafından kaleme alınan "365 Günde Peygamberimin Arkadaşları" isimli kitap, 2009 yılının eylül ayında yayınlandı. Ailelerin ve çocukların kitaba gösterdiği ilgi nedeniyle TİMAŞ tarafından 'En Sevdiğim Sahabe' yarışması düzenlendi.

Türkiye'nin her yerinden binlerce çocuğun en sevdiği sahabeye yazdığı mektuplar Hekimoğlu İsmail, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Senai Demirci, Sadık Yalsızuçanlar, Yasemin Yalçın Aktosun ve birçok önemli isim tarafından değerlendirildi.

Yarışmanın birincisi olan ve Adıyaman'dan katılan 10 yaşındaki Muhammed Taha Can ve ikinci olan Diyarbakır'dan gelen 10 yaşındaki Rumeysa Kaygusuz, umre seyahati ile ödüllendirildi. Ayrıca yarışmada dereceye giren 5 kişiye laptop, 5 kişiye masaüstü bilgisayar, 15 kişiye dijital fotoğraf makinesi, 50 kişiye 100 'Temel Eser' seti, 300 kişiye 'Erdemler' seti ve 999 kişiye de sürpriz kitaplar hediye edildi.

Hediyelerini alan çocuklar, örnek aldıkları sahabelere yazdıkları mektupları katılımcılara okudular.

TİMAŞ'ın sorumluluk yayıncılık anlayışı ile başlattığı proje, çocukları internet ve televizyon dünyasındaki hayali kahramanlardan uzaklaştırarak, sahabeleri kendilerine rol model olarak seçmelerini amaçlıyor.

Mehmet Emin Ay, Peygamber Efendimizin (sav) "Ashabım gökteki yıldızlar gibidir" hadisini hatırlatarak, kitabın, sahabelerin dilinde, anlaşılır bir dille yazıldığına dikkat çekti.

Model şahsiyetlerin çocukların eğitiminde önemli bir yer tuttuğunu belirten Ay, "Sıradan bir çocuk düşünün Hz. Ali'yi, Hz. Musap'ı, Hz. Hatice'yi örnek alıyor. Bu insanlar bizler gibi yaşayan insanlar. Ama asırlar öncesinden bize mesaj veriyorlar. Kitabın ve yazılan mektupların çocukların gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Cihan

Mehmed
Tue 23 March 2010, 03:35 pm GMT +0200
Umre den büyük ve ehemmiyetli bir hediye olamaz.Kardeşimizi tebrik ediyorum.

Çiçekler
Tue 23 March 2010, 06:22 pm GMT +0200
çok güzel bir yarışma olmuş hele sonundaki ödül daha güzel vesile olan herkesten allah razı olsun