- Şah-ı Nakşibend Hazleri'ni Kerameti

Adsense kodları


Şah-ı Nakşibend Hazleri'ni Kerameti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Rüveyha
Mon 17 November 2014, 06:14 pm GMT +0200
Şah-ı Nakşibend Hazleri'ni Kerameti


Şah-ı Nakşibend Hazretleri’nin müritlerinden biri onu Buhara’ya davet etmişti.  Akşam ezanı  okunduktan sonra Necmeddin Daderk isimli müridine sordu:

-”Sana emrettiğim her şeyi yerine getirir misin?”

-”Evet” dedi Necmeddin.

-”Eğer hırsızlık yapmanı da emretsem yapar mısın?”

-”Hayır, bunu yapamam. Çünkü Allah haklarına tevbe kefaret olarak yeterli olur; fakat bu iş kul haklarındandır.”

-”Madem ki emrimizi tutmazsın, bize arkadaşlık da etme!”

Mevlâna Necmeddin bu cevap üzerine korku ve endişeye kapıldı, yeryüzü ona dar geldi. Derhal tevbe ve pişmanlık izhar etti. Onun hiçbir emrine muhalefet etmemeye de azmetti. Orada bulunanlar da ona acıyarak aracı oldular ve şeyhten onu affetmesini rica ettiler. Şeyh Hazretleri de adamı bağışladı.

Sonra Şah-ı Nakşibend Hazretleri, yanında Necmeddin ve birkaç müridi olduğu halde dışarı çıktı. Bab-ı Semerkand  mahallesine yürüdüler. Şeyh bir evi göstererek dedi ki:

-”Şunun duvarını delin de içeri girin. Falan yerinde içi eşya dolu bir çanta bulacaksınız. Onu alıp getirin.”

Söylendiği gibi yaptılar. Sonra oracıkta bir köşeye birlikte çekilip oturdular. Bir süre sonra köpek ulumaları duydular. Şeyh Hazretleri, Necmeddin ve bazı arkadaşlarını o eve gönderdi. Oraya varınca, hırsızların diğer bir duvarı delerek içeri girdiklerini ve orada bir şey bulamadıklarını anladılar. Hırsızlar kendi aralarında: “Bizden önce hırsızlar gelmiş de içeridekileri almışlar!” diyorlardı.

Şeyh Hazretleri’nin müritleri bu işe şaştılar. Ev sahibi ise kendisine ait bir bostanda bulunuyordu. Şah-ı Nakşibend k.s. sabahleyin bir müridiyle eşyalarını ona gönderdi. Mal sahibini şöyle haberdar etmesini de tembihledi: “Dervişler senin eve uğramışlar da, şu hırsızlık meselesini fark ederek eşyaları hırsızlardan kurtarmışlar.” Sonra Mevlâna Necmeddin’e bakıp dedi ki:

-”Emre uymuş olsaydın daha çok hikmetler görürdün.”

Câmiu Kerâmâti’l-Evliyâ, 1/250.


ceren
Mon 8 June 2015, 03:01 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan Rüveyha abla.Sen Allah yolunda olan ,o yolda hizmet eden mümin kulların yolundan  git ,onlarla beraber ol,onların sözünü dinle Rabbim senin yolunu açar,hikmetini verir..Ama itaat etmezsen cezasını alır,hikmetini görmezsin.Rabbim bizleri Allah dostlarının yolundan olan,onlara itaat eden kullarından eylesin inşallah...

HALACAHAN
Tue 1 March 2016, 04:44 pm GMT +0200
Mubareklere hürmet gösterip onların yolunda tüm samimiyetle gidersek Rabbim güzel hikmetlerle karsilastirir.. Allah razi olsun bu mubareklerden ..

melda 6D
Tue 1 March 2016, 04:49 pm GMT +0200
 Selamün aleyküm. İlim Ehli insanların söylediği her şeyde vardır bir hikmet .  Onların sözlerini dinlemeliyiz , bir şeylerin farkında olan görmüş geçirmiş insanlar bir emri boşa vermezler. Zaten verdikleri emirde Rabbimizin hoşuna gitmeyecek bir emir olmaz. Allah razı olsun ...

Bilal2009
Tue 1 March 2016, 05:44 pm GMT +0200
  Ve Aleykümüsselăm Ve Rahmetüllah. Rahman (Celle Celalühu ) bizleri bu güzel kapıdan hiç ayırmasın inşaAllah.
Paylaşım için Allah Razı olsun. .