- Sağlıktaki değişim şikâyetleri de azalttı

Adsense kodları


Sağlıktaki değişim şikâyetleri de azalttı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 2 September 2011, 03:23 pm GMT +0200
Sağlıktaki değişim şikâyetleri de azalttı

SON yıllarda sağlık hizmetlerinde yaşanan olumlu gelişmeler hasta hakları konusunda gelen şikayetlerin sayısını da azalttı.
 
 Adana İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları Koordinatörü Dr. Aylin Üner Sönmezler 2003 yılında Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan hasta hakları biriminin 2005 yılından itibaren de Adana’da uygulamaya geçtiğini belirtti. Sönmezler, şehirdeki devlet hastaneleri ve ağız-diş sağlığı merkezi dahil olmak üzere 12 sağlık biriminde hasta hakları bürosunun bulunduğunu, personelin konusunda uzman, 4 yıllık üniversite mezunu kişilerden seçildiğini söyledi. Sönmezler, ayrıca bütün sağlık personelinin de hasta hakları konusunda eğitimden geçtiğini, 19 bin çalışana sorumluluklarının anlatıldığını vurguladı. Hasta haklarına gelen şikayetleri incelediklerinde de soruna sebep olan temel nedenler arasında iletişim eksikliğinin göze çarptığını belirten Sönmezler, bu sebeple sağlık çalışanlarına yönelik eğitimlerin iletişim, empati, beden dili, öfke ve stres yönetimi konularında verildiğini bildirdi. Sönmezler, geçmiş yıllarda şikayetlerin daha çok sistem işleyişi ve sosyal güvenlik ödemeleriyle ilgili olduğunu, ancak sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte bu yöndeki şikayetlerin bitme noktasına geldiğini belirtti. Hasta hakları konusundaki şikayetlerin gün geçtikçe azaldığını, artık vatandaşların daha özel ihtiyaçlar için şikayetlere başladığını ifade eden Sönmezler, şöyle devam etti: “2009 yılında 8 bin olan şikayet sayısı geçen yıl 5 bin 500’e geriledi. Bu yıl ise şu ana kadar 3 bin 500 başvuru geldi. Sağlıkta dönüşüm bu başarıyı getirdi.”

yeniasya

mavi derinlik
Fri 2 September 2011, 10:06 pm GMT +0200
     Çok şükür hastanelerimizde baya hissedilir oranda iyileştirme yaşıyoruz.. Rabbimiz düşürmesin tabii ama muhtaç da etmesin.. Orada bulunmak zorunda kalınca en önemli olan şey ortamın rahatlığı, sağlanan koşullar oluyor.. Bu konuda şikayetlerin azalması çok güzel bir haber.. Allah Razı Olsun..

saniyenur
Fri 2 September 2011, 10:19 pm GMT +0200
Son yıllarda hastane ve ilaç konusunda yapılan yenilikler vatandaşın yüzünü güldürdü çok şükür. Özellikle aile hekimliği uygulaması devlet hastanelerindeki izdihamı önledi. Bu tür hizmetleri bizlere sunanlardan Rabbim razı olsun.