- Sağlıklı iletişimin temeli

Adsense kodları


Sağlıklı iletişimin temeli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sun 27 February 2011, 05:17 pm GMT +0200
Sağlıklı iletişimin temeli



İletişim uzmanları, insan ilişkilerinde sağlıklı iletişim kurmada beden dilinin çok önemli olduğunu belirtiyor.

İletişim uzmanı Savaş Doğru, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Lisesi konferans salonunda okul idarecilerine 'İnsan odaklı hizmet yönetimi' isimli konferans verdi. İnsan ilişkilerinde sağlıklı ve en etkili iletişimin karşılıklı 'saygı' ve sevgi' ile başladığını belirten Savaş Doğru, sevgi dili anahtarının dünyada açamayacağı hiçbir kapının olmadığını söyledi.

Dünyada an kutsal varlığın insan olduğunu ve bunun için iletişim dilinin çok önemli olduğunun altını çizen Doğru, 'Tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır' sözünün sağlıklı iletişimin özünü teşkil ettiğini kaydetti. Doğru, "Hitap ettiğimiz insanlara ilk önce sevgi ve saygı duymalıyız. Her insan ismiyle bütünleştiği için ismiyle hitap etmeliyiz. Sağlıklı iletişimde sevgi ve saygının yanı sıra en önemli unsur samimiyet. Gerçek anlamda insana saygı ve sevgi ve saygının yolu da samimiyetten geçer. Öylesine içten ve samimi bir selam açılmaz denilen kapıları açar. Hasta bir insana samimi bir şekilde geçmiş olsun denildiği zaman hasta üzerinde pozitif etki oluşturur. Samimiyet çok önemli." diye konuştu.

İnsan ilişkilerinde göz temasının çok önemli olduğunun altını çizen Doğru, iki insan karşılıklı konuşurken dikkatini başka bir tarafa vermesinin konuşmacıyı çok rahatsız edeceğini kaydetti. Doğru sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlıklı iletişim kurmada göz teması çok önemli. Göz kalbin aynasıdır sözü çok doğru bir söz. Karşılıklı konuşmalarda muhatabı gözlerini içine bakarak dinlemek, konuşma yapanı dinlendirir. Birisi konuşurken, dinleyen farklı işlerle meşgul olursa konuşmacı çok rahatsız olur."


CİHAN