- Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum

Adsense kodları


Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sat 16 February 2013, 01:28 am GMT +0200
“Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” seminerleri devam ediyor




Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı bünyesinde “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” adlı seminer yurt çapında devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla Din Görevlileri ve ailelerine yönelik sürdürülen proje kapsamında “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” adlı seminerlerle aileye yönelik bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

“Sağlıklı Birey, Sağlıklı İlişki”, “Aile içi İletişimin Temelleri”, “Ailede öfke kontrolü” ve Anne-Baba-Çocuk İlişkisi” konularında din görevlileri ve ailelerinin bilgilendirildiği toplantılarla toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Ankara, Antalya, Ordu, Konya ve Denizli illerinin ardından Kayseri’de gerçekleştirilen seminerin ardından düzenlenen sertifika töreninde Kayseri’den 70 din görevlisi ve ailesi, toplam da 770 din görevlisi ve eşleri seminere katılarak sertifika aldı. Kayseri İl Özel İdaresi Konferans Salonunda düzenlenen seminerin ardından konuşan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı Doç. Dr. Huriye Martı, Hz. Peygamber’in öncülüğünde anne-baba-çocuk iletişimi konusunda halkı bilgilendirdi.

İslam dininde aile yapısının güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Martı, ailenin hem nimet hem de imtihan olduğunu hatırlatarak ailenin desteklenmesi ve güçlendirilmesinde en güzel örneğin Hz. Peygamber’in hayatı olduğunu vurguladı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü ise eşler arası iletişimin dini temelleri konusunda konuştu. Muhabbet, merhamet ve meveddet kavramlarını açıklayan Görgülü, eşler arası iletişimde temel davranış ilkelerinin Kuran’da bizlere öğretildiğini kaydetti.

Toplumu din konusunda aydınlatan Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı öncülüğünde kadın ve aileye yönelik sürdürdüğü faaliyetler kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin tüm yurtta düzenlenmesi planlanıyor.