- Sağlık çalışanlarına şiddete müsamaha yok

Adsense kodları


Sağlık çalışanlarına şiddete müsamaha yok

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 25 September 2011, 03:36 pm GMT +0200
Sağlık çalışanlarına şiddete müsamaha yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için bir müsteşar yardımcının görevlendirileceğini, bir müşavirin de mağdur sağlık çalışanlarıyla birebir ilgileneceğini söyledi.

Bakanlık, bu bünyede şiddet gören personele özel bir telefon hattıyla elektronik posta adresini de hizmete açacak. Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla müsamaha göstermeyeceğini vurguladı. Sağlık Bakanlığı, Sağlık-Sen ve HAYASAD (Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği) işbirliğiyle İstanbul'da düzenlenen "Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans Sempozyumu"nda konuşan Bakan Recep Akdağ, 9 yıllık sağlıkta dönüşümün en büyük destekçilerinin sağlık çalışanları olduğunu ifade etti. Türkiye'de yapılan çalışmalarda hayatı boyunca fiziksel şiddet gören sağlık çalışanlarının oranının yüzde 2,7 olduğunu anlatan Bakan Akdağ, "Bu İngiltere'de yüzde 20'lerde. Aslında halkımızın büyük çoğunluğu sağlık çalışanlarını seviyor." dedi.

Türkiye'de şiddetin en çok 18.00-24.00 saatleri arasında uygulandığını anlatan Bakan Akdağ, neler yapılabileceğini aktardı: "Ulusal Eylem Planı hazırlığı içine girdik. Sorunun çözümüne yönelik çalışmalar yapacağız. İkinci olarak acil servislerde güvenlik elemanı sayısını artıracağız. Video sistemine geçeceğiz. Bakanlık ayrıca şiddet gören çalışanlara hukuki destek sağlayacak. Vatandaşın duyarlılığının artması için kampanya düzenleyeceğiz."

zaman

sumeyye
Sun 25 September 2011, 04:45 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; maşaallah ülkemiz günbegün her konuda daha duyarlı oluyor ve gelişiyor..Rabbim daim eylesin..

mavi derinlik
Sun 25 September 2011, 11:43 pm GMT +0200
      Ve aleykümselam... Çok güzel gelişmeler bunlar.. Herkesin hakkı korunlaı ve bunu için gerekli imkan sağlanmalıdır.. İnşaallah hayırlısı ile başarıya ulaşır...