sumeyye
Thu 3 May 2012, 12:19 pm GMT +0200
42- SAĞ EL İLE TAHARETLENMENİN YASAKLIĞI
47- Ebû Katade (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Sizden biriniz su ve meşrubat içtiğinde kabın içersine üflemesin. Tuvalete girdiğinde; tenasül organına sağ eliyle dokunmasın ve sağ eliyle de taharetlenmesin.” (Ebû Davud, Tahara: 18; Müslim, Tahara: 18)
48- İbn Katade, babası Ebû Katade (r.anhüma)’dan naklederek şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v) bir kimsenin su içtiği kaba üflemesini, tenasül organına sağ el ile dokunmasını ve sağ eliyle taharetlenmesini yasakladı.” (Ebû Davud, Tahara: 18; Müslim, Tahara: 18)
49- Selman (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Müşrikler Selman’a: Görüyoruz ki arkadaşınız Peygamber size abdest bozmayı bile öğretiyor dediler. Selman ise: “Evet, Rasûlullah (s.a.v) bizi sağ elimizle taharetlenmekten, abdest bozarken kıbleye dönmekten bizi yasakladı ve üçten daha az taşla taharetlenmeyin buyurdu” dedi. (Müslim, Tahara: 18; Ebû Davud, Tahara: 18)