- Saçları Düzeltmek

Adsense kodları


Saçları Düzeltmek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Sun 16 October 2011, 03:27 pm GMT +0200
2. Saçları Düzeltmek




6. Yahya b. Said'den: Ebû Katade el-Ensari (r.a.) Resûlullah (s.a.v.)'e:

«— Benim saçlarım omuzlarima kadar uzanıyor. Onları tarıyayım mı?» diye sorduğunda, Resûlullah (s.a.v.):

«— Evet, aynı zamanda onlara iyi bak» diye cevap verdi. Resûlullah (s.a.v.) kendisine «onlara iyi bak» dediği için Ebû Kata­de bazan saçlarını günde iki defa yağlardı.

 

7. Ata b. Yesar şunları anlattı: Resûlullah (s.a.v.) mescidde idi. îçeri saçı sakalı dağınık bir adam girdi. Resûlullah (s.a.v.) eliyle ona: «Çık» diye işaret etti. Sanki saçını ve sakalını düzeltmesini kast ediyordu. Adam da saçını sakalını düzelttikten sonra gelince, Resûlullah (s.a.v.) (onu göstererek):

«—Herhangi birinizin şeytan gibi[5] saçı başı dağınık bir halde gelmesinden böyle gelmesi daha iyi değil mi?» buyur­du.[6]



[5] Yani çirkin görünüşlü demektir. Çirkin bîr şeyi şeytana benzetmek, Arapla­rın adetlerindendi. Burada da onların örfüne göre kullanılmış ve üstü başı dağınık, çirkin bir görüntüyle cemiyet içerisine çıkmanın uygun olmayacağı anlatılmak istenmiştir.

[6] Ebu Ömer der ki: Mürselliğinde Malik'ten ihtilaf yoktur. Cabir ve başkalarından manaca mevsul olarak gelmiştir.

 

sumeyye
Fri 31 October 2014, 11:38 am GMT +0200
s.a.. , müslüman temiz , düzenli ve bakimli olmalidir..Tabi ki bunu farkli sekilde yorumlamamak gerekir...Israf derecesindeki yapilan alisverisleri bakim ve düzene katmamak önemli...Rabbim c.c razi olsun kardesim.

ehlidunya
Fri 31 October 2014, 02:28 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ; Düzenli temiz tertipli yaşamak dinimizin gereği inşaallah dışımıza baktığımız gibi içimizide aynı şekilde bakarız .allah razı olsun

Liyla
Fri 31 October 2014, 05:57 pm GMT +0200
Güzel bi paylaşım. Yeni şeyler öğrendim teşekkürler.

mevlüdekalınsaz
Fri 31 October 2014, 06:53 pm GMT +0200
Allah razı olsun..tekrarlamış olduk vesilenizle..
Müslüman üstüne başına,düzenine ve temizliğine özen gösterir,itina ile yapar.
saç bakımı da dikkat edilmesi gereken önemli bir konu  ..şayet efendimiz bu hususta  şöyle buyuruyor  : "Kim saç bırakmışsa, onun bakımına dikkat etsin."

yagmur_7-c
Fri 31 October 2014, 09:05 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Temizlik,imandan gelir..Müslüman her yerde,her şekilde temiz olmalıdır..Günümüzde kadınlar daha çok temiz ve bakımlı ama erkeklerde bakımlı olmalı...Mevlam razıo lsun..Rabbim temizlikten ayırmasın...