- Saça saç eklemek diş törpülemek

Adsense kodları


Saça saç eklemek diş törpülemek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 17 March 2011, 01:53 pm GMT +0200
Saça Saç Eklemek, Diş Törpülemek, Yüzden Kıl Aldırmak:



Saça insan saçı takmak bu, kişinin kendi saçı da olsa, başkasının saçı da olsa; haramdır: Bununla alâkalı olarak Peygamber Efendimiz (sas) şöyle buyurmuştur:

“Saça saç ekleyene, eklettirene; dövme yapana, yaptırana; dişleri törpüleyene, törpülettirene; yüzden kıl alana, aldırana Allah (cc) lanet etsin.” [71]

 

Allah (cc) dan Başkası Hakkı İçin İstemek:
 

Allah (cc) dan başkaları hakkı için istekte bulunmak ve duâ etmek mekrühtur: Meselâ; bir kimse duâ ederken; 'yâ Rabbî! Falanın hakkı için...' veya; 'meleklerin hakkı için...' yahut; 'peygamberlerin hakkı için...' dememelidir. Bunlara benzer ifadeler de kullanılmamalıdır. Çünkü yaradılanın yaratıcı üzerinde hiç bir hakkı yoktur.

Bunun gibi duada; 'Arşında izzetin makamı hakkı için Senden istiyorum' demek de mekrüh olur. Allah (cc) dan ancak Allah (cc) hakkı için istenir: Ebû Yûsuf’dan rivayet edilen görüşe göre; duada bu gibi ifadelerin kullanılması caizdir. Bir rivayette nakledildiğine göre; Hz. Peygamber'in dualarından biri de şudur:

“Allahım! Arşında izzetin makamı, Kitab'ında rahmetin vardığı son mertebe, ism-i âzamın ve tam kelimelerin hakkı için Senden diliyorum.”

Ebû Hanîfe'nin; 'bu şekilde duâ edilemez' demesinin izahı şöyledir; 'Arşında izzetinin makamı hakkı için Senden istiyorum' sözü; Allah (cc) ın izzetinin Arşa bağlı olduğu vehmini meydana getirir. Oysa, Allah (cc) kıdemi sebebiyle bütün sıfatlardan kadîmdir. Şu halde ihtiyat gereği bu şekilde duâ etmekten uzak  durulmalıdır. Yukarıdaki rivayet âhad bir haberdir. Âhad habere dayanılarak da ihtiyat bir kenara bırakılamaz. [72]




[71] Bu hadîsi Buharî, Müslim, Tirmizî, Ebû Dâvud, Neseî, İbn. Mâce, Taberânî ve Ahmed rivayet etmiştir. Abdullah b. Mahmûd b. Mevdûd el- Mavsılî, El-İhtiyar Li-Ta'lîlî'l-Muhtar, Ümit Yayınları: 4/147.

[72] Abdullah b. Mahmûd b. Mevdûd el- Mavsılî, El-İhtiyar Li-Ta'lîlî'l-Muhtar, Ümit Yayınları: 4/147-148.


Bilal2009
Thu 18 June 2020, 08:54 am GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Fri 19 June 2020, 05:35 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Bilinmesi gereken çok önemli konular bunlar. Rabbim bizleri hakkıyla anlamayı nasip etsin inşaAllah

es-Sabur
Fri 19 June 2020, 05:38 am GMT +0200
Saça saç eklemeyi dişleri törpülemeyi ve yüzden kıl almayı Efendimiz lanetlemiştir