- Sabıka kaydı bilgisi, e-Devlet Kapısı ile artık ‘cep’te

Adsense kodları


Sabıka kaydı bilgisi, e-Devlet Kapısı ile artık ‘cep’te

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 7 July 2013, 01:42 pm GMT +0200
Sabıka kaydı bilgisi, e-Devlet Kapısı ile artık ‘cep’te



Türkiye’de günde 45 bin kişinin işyeri ve kurumlara vermek için başvurduğu adli sicil kaydı artık cep telefonlarından da kolaylıkla alınabilecek.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ile Türksat AŞ arasında imzalanan protokol kapsamında, “Adli Sicil Kaydı” hizmeti, Android ve Windows Phone tabanlı akıllı telefonlar üzerine geliştirilmiş e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden sunulmaya başlandı. Bu hizmet ile adli sicil kaydını cep telefonundan görüntüleyen kullanıcılar adli sicil belgelerini kayıtlı e-posta adreslerine gönderebilecekler. Kullanıcılar bu sayede çıktıyı alıp istedikleri kurum ve kuruluş ile paylaşabilecekler.

Türksat’tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de günde ortalama 45 bin kişinin, bireysel adli sicil kayıt başvurusu yaptığı bildirildi. Adli sicil belgelerinin, e-Devlet Kapısı internet sitesinden sonra mobil uygulama ile cep telefonlarından görüntülenebiliyor olmasının vatandaşlara ilave bir kolaylık sağlayacağı vurgulandı. Adli sicil belgesinin nasıl alınabileceği ise açıklamada şöyle anlatıldı: “e-Devlet Kapısı mobil uygulamasından bu belgeyi alabilmek için e-Devlet Kapısı’nın kayıtlı kullanıcısı olmak gerekiyor. Bugün itibarıyla yaklaşık 15 milyon kayıtlı e-Devlet Kapısı kullanıcısı arasında bulunmayanlar, en yakın PTT merkezlerine giderek e-Devlet Kapısı şifrelerini alıp kayıtlı kullanıcı olabilirler. E-Devlet Kapısı mobil uygulaması aynı zamanda mobil imza ile de kullanılabiliyor.” Bu uygulama öncesinde belli dönemlerde adliye önlerinde büyük kuyruklar oluşuyordu. Binlerce insan saatlerce sıra bekledikten sonra adli sicil kaydını alabiliyordu.

Zaman

ehlidunya
Sun 7 July 2013, 01:44 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Maşaallah teknolojinin imkanları artık her yerde önümüze sunuluyor .ALLAH razı olsun artık adliyelere gidip kuyruk bekleme derdi olmayacak çok hayırlı bir uygulama olacak

admin
Mon 8 July 2013, 12:29 pm GMT +0200
maşallah çok güzel bir gelişme tebrik etmek gerek.

damla6d
Sat 5 April 2014, 10:10 pm GMT +0200
SELAMÜN ALEYKÜM:
Maşallah.Allah daha iyisini nasip etsin

cerendemir
Sat 5 April 2014, 11:51 pm GMT +0200
Teknolojiyi iyi yönde kullandığımız sürece çok iyi ilerliyoruz. Rabbim bu hizmeti hayırlara vesile kılsın inşallah.