- Sabah öğle ve ikindi namazları savaşta nasıldı ?

Adsense kodları


Sabah öğle ve ikindi namazları savaşta nasıldı ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 9 November 2011, 10:13 pm GMT +0200
BÖLÜM: 46
 SABAH ÖĞLE VE IKINDI NAMAZLARI VAKTI SAVAŞTA NASILDIR?


1612- Numân b. Mukarrin (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.) ile birlikte savaşa çıkmıştım; Gün ağarmaya başladığı andan güneş doğuncaya kadar savaşı durdururdu, güneş doğunca savaşı tekrar başlatırdı. Yine gündüz yarı olduğu zamandan başlıyarak güneş batıya kayınca kadar yine durdurur güneş batıya kayınca ikindi vaktine kadar savaşırdı sonra ikindi namazını kılar yine savaşırdı. Numân diyor ki: Bu anlarda zafer rüzgarları esiyor denilir ve müminler orduları için namazlarında dua ederlerdi. (Ebû Dâvûd, Cihâd: 101)
 Tirmizî: Bu hadis Numân b. Mukarrin’den buradakinden daha mevsul bir senedle rivâyet edilmiştir. Katâde Numân b. Mukarrin’e ulaşmamıştır. Numân b. Mukarrin, Ömer’in halifeliği zamanında vefat etmiştir.
1613- Ma’kıl b. Yesâr (r.a.)’den rivâyet edilmiştir. Ömer b. Hattâb Numân b. Mukarrinî, Hürmüzan’a, gönderdi. -Hadis biraz uzuncadır- Numân b. Mukarrin diyor ki: Rasûlullah (s.a.v.) ile savaşta bulundum gündüzün başında savaşmadığı vakit güneş batıya kayma noktasına gelinceye kadar beklerdi ki bu arada rüzgarlar eser ve Allah’tan yardım inerdi. (Ebû Dâvûd, Cihâd: 101)
 Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir. Alkame b. Abdullah, Bekir b. Abdullah el Müzenî’nin kardeşidir. Numân b. Mukarrin, Ömer’in hilafeti döneminde vefat etmiştir.

Bilal2009
Sat 9 July 2016, 05:22 am GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah . Bir yanda geçmiş ve gelecek günahları bağışlanmış savaşta dahi namazı aksatmayan Rasulullah , diğer yanda namaz kılmayan ümmeti... Rabbim bizlere her halükarda namazı nasip eylesin.. Rabbim bizleri Efendimiz e layık bir ümmet eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.