- S. Nursi'yi neden sınırlayamadılar?

Adsense kodları


S. Nursi'yi neden sınırlayamadılar?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Tue 8 September 2009, 04:11 am GMT +0200


Yeni Şafak yazarı Gürdoğan, Bediüzzaman'ın “Savaş ve Siyaset Çağında, Silahsız Savaşın, Siyasetsiz Siyasetin ve Yalın Yaşamanın Simgesi" olduğunu söyledi.

Yeni Şafak yazarı Nazif Gürdoğan, Bediüzzaman'ın “Savaş ve Siyaset Çağında, Silahsız Savaşın, Siyasetsiz Siyasetin ve Yalın Yaşamanın Simgesi" olduğunu söyledi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın Rüstempaşa Medresesi'nde katıldığı bir iftar programını anlatan Gürdoğan, "Hafta başında, hayatı ve eserleriyle dünya ölçeğinde araştırmalara konu olan Bediüzzaman'ı, evinde ağırlama mutluluğuna eren Mehmet Fırıncı, Prof. Dr. Faris Kaya ve Mustafa Çalışan'ın öncülüğünde, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın Rüstempaşa Medresesi'nde düzenlediği iftar programına katıldım. Çoğunluğu değişik alanlarda akademisyen olan katılımcılarla, “Savaş ve Siyaset Çağında, Silahsız Savaşın, Siyasetsiz Siyasetin ve Yalın Yaşamanın Simgesi, Bediüzzaman”ı değişik yönleriyle ele almaya çalıştık" dedi.

Savaşsız savaş, siyasetsiz siyaset ve tüketimsiz üretim için bilgiden önce bilgeliğe ihtiyaç olduğunu belirten Gürdoğan, yazısını şöyle tamamladı: "En büyük bilgelik kaynağı, yalınlığın kazandırdığı büyüklüktür. Yalın yaşamasını bilenlerin, özgürlüğünü, hiçbir güç sınırlayamaz. Bilgelik özgürlük, özgürlük yalınlık ister.