- Rusya’da durakta sigara içene bile ceza var

Adsense kodları


Rusya’da durakta sigara içene bile ceza var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 17 November 2013, 12:40 pm GMT +0200
Rusya’da durakta sigara içene bile ceza var



Rusya’da kamu alanları, havalimanları, tren istasyonları, metro ve otobüs durakları çevresinde sigara içmek yasaklandı

Rusya’da kamu alanları, havalimanları, tren istasyonları, metro ve otobüs durakları çevresinde sigara içmek yasaklandı. Yürürlüğe giren yeni yasaya göre okullar, hastaneler ve diğer kamu alanlarının 15 metre çevresinde sigara içenlere 500 – 3 bin ruble (15-90 dolar) ceza kesilecek.

1 Haziran’da yürürlüğe giren yasaya göre cezai işlemler 15 Kasım’dan itibaren başladı. Her türlü sigara reklamı ve teşvik de ceza kapsamında. 18 yaşından küçüklerin sigaraya teşvik edilmesi bin-2 bin ruble (30-60 dolar), aileleri tarafından teşvik edilmesi de 3 bin rubleye (90 dolar) kadar cezalandırılacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Şubat ayında imzaladığı sigara karşıtı yasanın diğer aşamaları gelecek yıl yürürlüğe girecek. 1 Haziran 2014’den itibaren kafe ve restoranlarda da sigara içilmesi tamamı ile yasaklanacak.

Rusya Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin yaptığı çalışmaya göre toplumun yüzde 75’i sigara yasağını destekliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2010’da yaptığı çalışmaya göre Rusya’da erkeklerin yüzde 60’ı ve kadınların da yüzde 22’si sigara içiyor. Rus yetkililere sigara ile mücadele her yıl 200 bin yaşamın kurtulmasını sağlayacak.

Cihan

ehlidunya
Sun 17 November 2013, 12:44 pm GMT +0200
Kalbi kararmış islam ülkeleri yöneticilerine ders olsun biraz örnek alsınlar bizler neden Hristiyan ülkelerinin uygulamalarına sitemizde yer verelim hiç müslüman ülkelerde böyle bir hizmet yok allah hayırlı hizmetler
yapmayı nasip eylesin

cerendemir
Sun 17 November 2013, 12:52 pm GMT +0200
Maşallah.Çok güzel bir uygulama olmuş.İnsan hayatını kurtarmak bu denli hizmet etmek çok güzel olmuş.

Rüveyha
Sun 17 November 2013, 08:39 pm GMT +0200
Sıgara yasağı tam yerin de olmuş.Sigaranın içmesinin engellenmesi, pasif içiciler için fazlasıyla zaralı..İnşaAllah bizim ülkemiz de de bu yasak uygulanır.Böylelikle  içmeyenler, sigara dumanına maruz kalmazlar..