- Rusya Üniversitesinde İslam Konferansı

Adsense kodları


Rusya Üniversitesinde İslam Konferansı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Fri 26 February 2010, 03:35 am GMT +0200


Türkiye'nin Kırgızistan Büyükelçisi Nejat Akçal, Bişkek'teki Kırgız Rus Slav Üniversitesi'ni ziyaret etti. Büyükelçi Akçal, Rektör Prof. Dr. Vladimir Nifadyev ve üniveristenin diğer yetkilileri ile görüştü

Rektörlük binasında yapılan buluşmada taraflar Kırgız-Rus ve Kırgız-Türk ilişkileri ile eğitim alanında yapılan yatırım ve faaliyetleri ele aldı. Kırgız Rus Slav üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vladimir Nifadyev, üniveriste olarak yakın bir tarihte uluslararası çapta İslam konulu konferans organize edeceklerini söyledi. Nifadyev, İslam konusunu ele alan konferansa çeşitli ülkelerin dini temsilcilerini beklediğini belirtti.

Rektör Nifadyev üniversiteler arası ilişkilerin de önemine değinerek Türkiye üniversiteleriyle işbirliği yapmak istediklerini aktardı. Nifadyev, Türkiyeli akademisyenleri üniversitenin düzenlediği uluslararası konferans ve panellere davet etti. Büyükelçi Akçal ise üniversite ve üniversitelerarası yapılacak birtakım faaliyetlerin işbirliği içinde yürütülmesi fikrine desteklediğini söyledi.

Bu arada üniversitenin Uluslararası İlişkiler Fakültesi'ne bağlı Türkoloji bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Büyükelçi Akçal, öğrenciler ile kısa sohbet gerçekleştirdi. Akçal, öğrencilerin Türkiye'nin dış politikası bunun içinde Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkisi ile ilgili sorularını cevapladı.

1993 yılında Kırgız ve Rus devletinin anlaşması ile eğitime başlayan Rus üniveritesi, 8 fakültede toplam 12 bin öğrenci ile 1745'i profesör, bin 235 öğretim görevlisine sahip. Sadece 6 Türkiyeli öğrencinin eğitim gördüğü üniversitenin diploması hem Kırgızistan'da hem de Rusya'da geçerli.