- Rus polisi Kur'an-ı Kerim'i yere fırlattı

Adsense kodları


Rus polisi Kur'an-ı Kerim'i yere fırlattı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 7 March 2010, 01:48 am GMT +0200


Krasnoyarski'de Rus polisinin bölge Müslümanlarını yaşadığı evleri sürekli basması tepkiyle karşılanıyor

Rusya’nın Krasnoyarski eyaletinde yaşayan Müslümanlar  insan hakları enstitüsünün “Sığınak hakkı” programı başkanı Yelene Ryabinin’e bir mektup yazarak emniyet birimleri tarafında temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiğini belirttiler.

Mektuba imza atan Roman Gavriçuk, Fizuli Askarov, Nazim Balamirzoyev, Aleksey Gerasimov ve Yevgeni Pyotri FSB çalışanlarının evlerine baskın düzenlediğini, dini edebiyata el koyulduğunu, Kuran-ı Kerim’in yere fırlatıldığını ve diğer eşyalara zarar verildiğini öne sürdüler.

Müslümanlar baskın düzenleyen şahısların maskeli olduğu için yüzlerinin gözükmediğini ifade ettiler. Habere göre Polisler Müslümanları “Nurcular” ve “el-Kaide” gibi teşkilatların üyesi olduğunu öne sürmüş, onlara ve beraberinde bulunan akrabalarına ağır hakaretler etmişler.

Müslümanlar tüm bu suçlamaları tekzip ederek, kendilerinin her hangi bir teşkilata üyeliklerinin söz konusu olmadığını ifade ettiler. Bölge Müslümanları hukuk savunucularından ricada bulunarak  şikayetlerinin gerekli devlet birimlerine ulaştırılmasını talep ettiler.

Rus basınında çıkan haberlere göre Rus polisi 16 Şubat tarihinde de Krasnoyarski’de Müslümanların evlerine baskın düzenlenmiş ve Müslümanlardan bazılarını gözaltına alınarak “Nurcular” teşkilatına üye olmakla suçlanmıştı. Göz altına alınanların içerisinde Didkov, Gerasimov, Askarov ve Pyorti de bulunmaktaydı. Onların aleyhinde soruşturma başlatılmıştı. Soruştumayı yürüten emniyet görevlileri Müslümanları “Risale-i nur kitaplarını okumak için grup oluşturmakla” suçlamıştı. Ayrıca onların grup toplantılarında dini ayinler yerine getirdikleri ifade edilmişti.

Dünya Bülteni

mehmed67
Sun 7 March 2010, 02:09 am GMT +0200
Bu gibi olaylar genelde tarih sahnesinde vüku bulmuştur.Ancak dinsiz zındıklar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Allah Kur'an-ı kıyamete kadar koruyacaktır.


bakibal
Sun 7 March 2010, 06:25 am GMT +0200
ebu cehillerin torunları her devirde yaşamaktadır.  istedikleri kadar uğraşsınlar. ''kafirler istemesede ALLAH(cc) nurunu tamamlayacaktır''.