- Rum diyarından gelen zafer haberi

Adsense kodları


Rum diyarından gelen zafer haberi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 30 April 2011, 09:57 am GMT +0200
Rum Diyarından Gelen Zafer Haberi

Bedir sonrasında Medine'ye dönen Müslümanlar, Allah'ın ken­dilerine lütfettiği inayerle sevinip İslam'ın izzet ve onurunun gerek­tiği şekilde temsil edilmesinden duydukları hazzı birbirleriyle payla­şırken onları sevindiren bir haber de Rum diyarından gelmişti.

Rum süresi inip de Rumların Farslılara mağlubiyetini bildiren ayetler Mekke'de yayılınca Hz. EbU Bekir'le Mekke müşriklerinden Übeyy İbn Halefkarşılaşmış ve aralarında geçen uzun konuşmalar sonrasında dokuz yıl ve yüz deve üzerinden bir iddiaya girmişlerdi. Çünkü Kur'an. üç yıl ile dokuz yıl arasındaki bir zaman diliminde Rumların yeniden toparlanıp Farslılara galip geleceklerinin haberi­ni veriyordu. Aynı zamanda bu haberde, Rumların galip geldiği gün Müslümanların da büyük bir sevinç yaşayacaklarının müjdesi veri­liyordu.

Şimdi aradan dokuz yıl geçmişti. Bedir'den zafer sevinciy­le dönen sahabe, çok geçmeden Medine'de Rum diyarından gelen zafer haberinin yankılandığına şahit oluyordu. Ne büyük mutluluk, ne büyük lütuftu. Hz. Ebü Bekir gibi fıtratlar, Allah'ın verdiği habe-

rin aynen haber verildiği gibi tahakkuk edişi karşısında O'na hamdle yöneliyor ve minnet duygulanyla kendilerini şükrün engin vadileri­ne salıyorlardı.

Meğer Rumlar, dokuz yıl önce işgal edilen topraklarını geri al­mışlar ve Farslıları da Dicle ve Fırat'ın gerilerine kadar püskürtmüş­lerdi. Daha dokuz yıl önce, "Artık Rumlar bir daha zafer yüzü göre­mez." diye düşünenler yine yanılmış ve ölüden diriyi çıkaran Allah (celle celaluhü), bugün 'olmaz' denilenlerin nasılolduğunu herkese göstermişti. Zaten Bedir de, böyle bir' olmaz' değil miydi? Mekke­liler, Müslümanları Bedir'de yok ettikten sonra eğlence tertip etme hülyalarıyla gelmiş ve yenilgiyi akıllarının ucundan bile geçirmemiş­lerdi! Demek ki, küfür hesabına yapılan ince hesaplar her zaman tut­muyordu ve hep, Rahmani hesap galip geliyor, Allah'ın dediği olu­yordu. Bugün de öyle olmuştu ve Kur'an'ın verdiği bir haberin daha aynen tahakkuk ettiğini gören birçok insan gelip Müslüman olmaya başlamıştı. 80

Bu arada Hz. Ebu Bekir de, söz konusu yüz deveyi alacak, ancak Efendimiz'in yönlendirmesiyle hepsini tasadduk edecekti.