- Rüku ve secdelere dikkat

Adsense kodları


Rüku ve secdelere dikkat

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Fri 20 July 2012, 03:42 am GMT +0200
Rüku ve secdelere dikkat




Ramazan ayı süresince, halk arasında "jet imam" olarak tanımlanan ve teravih namazlarını hızlı kıldıran imamlar Burdur'da yakın takibe alındı.

   Burdur Müftüsü Osman Artan, 'Namaz kılarken rükunun ve secdenin tam yapılması ve orada sükunete erilmesi gerekir. Yoksa namazdan şüphe duyulur' dedi.
Müftü Artan,  yaptığı açıklamada, Ramazan ayı süresince, halk arasında 'jet imam' olarak tanımlanan ve teravih namazları hızlı kıldıran imamlara izin vermeyeceklerini bildirdi. Teravih namazlarının huşu içinde kılınması gerektiğini vurgulayan Artan, bu konuda Burdur'da bulunan tüm din görevlilerine uyarılarda bulunduklarını kaydetti.

Namazın belli kuralları olduğuna işaret eden Osman Artan, 'Bunlara tadil-i erkan denir. Yani kişi rükuya gittiği zaman belli bir şekilde durması lazım. Secdeye gidildiğinde de aynı şekilde olmazı lazım. Namaz kılarken rükunun ve secdenin tam yapılması ve orada sükunete erilmesi gerekir. Yoksa namazdan şüphe duyulur' dedi.

Yeni Şafak

sumeyye
Fri 20 July 2012, 05:20 am GMT +0200
s.a.. ; dün ilk teravih namazimizi kildik elhamdülillah buradaki cami hocamiz maşaallah dikkat ediyor ve güzel okuyor maşaallah..Önemli bir konu kontrol etmekte fayda var..

hafiza aise
Fri 20 July 2012, 10:13 am GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh ; Ramazan ayında en çok gündeme gelen durumlardan birisi malesef. Havanın sıcak olmasıda şeytanları harekete geçiriyor tabiki.

Kuvvetli bir sünneti ifa edeceğiz derken allah c.c muhafaza içine riya karıştırıp , eksik kılmamak lazım.