- Rükû ve secdelerde imamdan önce davranmamak

Adsense kodları


Rükû ve secdelerde imamdan önce davranmamak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 16 November 2011, 01:21 pm GMT +0200
Bölüm: 208

 RÜKÛ’ VE SECDELERDE İMAMDAN ÖNCE DAVRANmaMAK


281- Berâ (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v.) ile beraber namaz kıldığımızda, O rükû’ dan başını kaldırıp secdeye gidinceye kadar hiçbirimiz belimizi eğmezdik o secdeye varınca bizde secde ederdik.” (Müslim, Salat: 25; Dârimî, Salat: 72)

 Bu konuda Enes, Muaviye, Sahib-ül Cüyûş lakabıyla anılan, İbn Mes’ade ve Ebû Hüreyre’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: Berâ’nın hadisi hasen sahihtir.

İlim adamları bu hadise göre amel ederler ve derler ki: imâmın arkasındaki cemaat imâma her yönden uyacaklardır. imâm rükû’a gidince rükû’a varacaklar kalkınca onlarda kalkacaklardır. Bu konuda ayrı düşünen yokur.

Bölüm: 209

 İKİ SECDE ARASINDA TOPUKLARI YAYIP KALÇA ÜZERİNE OTURMAMAK


282- Ali (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle demiştir: “Ya Ali kendim için sevdiğimi; senin için de severim, kendim için hoşlanmadığım bir şeyi; senin için de hoşlanmam öyleyse iki secde arasında topuklarını yayıp kalçanın üzerine oturma!” (İbn Mâce, İkame: 22)

 Tirmîzî: Bu hadisi sadece Ebû İshâk’ın, Hâris’den gelen bu şekliyle bilmekteyiz. Bazı ilim adamları hadisi rivâyet eden tek gözlü olan Hâris’in zayıf olduğunu kaydetmişlerdir. Pek çok ilim adamı da bu hadisle amel ederek topukları dikerek oturmayı hoş görmemişlerdir. Yine bu konuda Âişe, Enes ve Ebû Hüreyre’den de hadis rivâyet edilmiştir.

HALACAHAN
Fri 15 July 2016, 08:32 pm GMT +0200
Rukuda ve secdede imamdan önce kalkmamak gerekiyor...Efendimiz namaz kildirdiginda sahabe efendilerimiz bu sekilde yapmislardir..

ceren
Fri 15 July 2016, 08:41 pm GMT +0200
Aleykumselam.Camide cemaatle namaz kilan kisi imama uyup ondan once davranmaması ve ruku ve secdede imamdan ince davranmamak gerekir.Rabbim dikkat edenlerden eylesin bizleri inşallah...