- Ruhumla kılamadığım namazım

Adsense kodları


Ruhumla kılamadığım namazım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Sat 2 October 2010, 02:00 pm GMT +0200
Ruhumla kılamadığım namazım



Huşu ile alınmış bir abdestten sonra kıbleye doğru çevirdiğim seccademin üstündeki Kâbe figürleri ilgimi çeker ilkin. Ardından sessiz bulduğum odamdan sesli bir niyet ederim. Herkes hissetmiştir o sesi odada: Saatim, defterim, kalemim, bilgisayarım, dolabım… Bir tek ruhum hissetmemiştir o an. Ve ellerimi bir vinç edasıyla birlikte kulaklarıma kaldırırken hüzünlü bir ses kaçırırım ağzımdan:

ALLAHü Ekber !

Ardından ellerimin birbirine kapanması; sırasıyla Subhaneke duası, Fatiha suresi ve Zamlı sure… İşte o an dudaklarım basınç yaparken her harfte, ben orada değildim. Nerede miydim? Borç verip de paramı tekrar alamadığım arkadaşımın kapısının önünde, ağabeyimin vurdumduymaz haline sinirlendiğim memleketimde, babamın vefat ettiği hastanenin önünde öldüğünü duyduğum anki çöküşümde, annemi teselli ederken İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun ayetini söylediğimde, vizesinden tavan yapıp, finalinden taban yaptığım sınavımda, belki de bir plakçının önünde Kazım Koyuncu’nun hastane önünde “İncir Ağacı” türküsünü dinlerken herkesin bana alaycı bakışlarında…

Ve namaz kıldığımı hatırlayarak kendimi secde halinde bulurum. Hızlı hızlı Subhane Rabbiyel A’la diyerek doğrulurum eğri düşüncelerimle. Bu seferde Ettehiyyatü, Salli- Barik, Rabbena dualarını okuduğunu hisseder dudaklarım. Ama kaç rekât kılmıştım ki ben… 3 rekât mı hayır hayır, 4 rekât oldu yok yok ben yanlış kıldım namazı en iyisi mi Sehiv secdesi yapayım… Ve karar almışımdır fazla namaz göz çıkarmaz diye. Sehiv secdesini de yapmışımdır artık. Selamımı vermeyecek mazeretim yoktur diyerek boynumu kütledercesine çeviririm sağa sola. Esselamüaleyküm Verahmetullah, Esselamüaleyküm Verahmetullah…

Derken manasını bir türlü ezberleyemediğim o uzun sözcükler ardın sıra çıkar. Kısacası başladığı yerden başladığı yerde bitiririm. Yani boğazımdan aşağıya inmez o sözcükler. 33 kere Subhanallah, Elhamdülillah, ALLAHü Ekber sırasıyla dua tabi ki… – Vinç tekrar devreye girmiştir bu sırada – ALLAH’ım kıldığım namazı sen kabul eyle!!! inşALLAH eyler, inşALLAH eyler, katında kabul eylersin Rabbim!!!


Fatih Kayabaşı

RAMAZAN 7/D
Thu 5 November 2015, 06:41 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Ne kadar uzucu ki bazen namaz kılarken biz de bu yanlışa duşuyoruz . Eğer namazda huşu içinde olamıyorsak aldığımız abdeste bakalım İnşALLAH .
ALLAH cc razi olsun .

Edanur 8/D
Thu 5 November 2015, 08:32 pm GMT +0200
Aleykumusselam.
Namaz kılan bir çok insan tabii ki de var ama ne kadar insanın gerçekten namaz  kılıyor ? Namaz kılarken bile dünya derdini düşünüyoruz.Gerçekten Allah ı düşünerek namazımızı kılmalıyız.Ahirette O nun yüzünü 14 saniye görmek için O nun huzurunda 1 sanıye durabilmek için neler vermeyeceğiz ki ? Oysa O bizi günde 5 kere huzuruna davet ediyor hangimiz gidiyoruz ki ? Allah c.c razı olsun..

ceren
Thu 5 November 2015, 08:43 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri namazını vaktinde,huşu içinde ve hakkıyla namaz kılan kullardan eylesin inşallah.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...

ikranur 7d
Thu 5 November 2015, 08:45 pm GMT +0200
ve aleykümüsselasm.
Rabbim namazlarımızı kılmayı nasip etsin inşAllah namazlarımızı bundan sonra iyi eksik düzgün bir şekilde kılarız. aslında sadece bunları yplmk yetmiyo içten sevgiyle kılmak gerekir. Allah (c.c.) paylaşımdan dolayı razı olsun.