- Ruhbanlık Hz. Muhammedin Sünneti Değildir

Adsense kodları


Ruhbanlık Hz. Muhammedin Sünneti Değildir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Wed 1 August 2012, 12:20 pm GMT +0200
Ruhbanlık Hz. Muhammed'in Sünneti Değildir

İslâm insanoğluna, kendisini şahsî ve sosyal hayatlarında çeşitli ruhî meyil ve duyguların, kendi kabiliyetlerine uygun bir tekâmüle doğru serbestçe ilerleyebilmesi için geniş imkânlar bahşetmektedir. Böylelikle değişik insanların muhtelif vasıf, mizaç ve psikolojik eğilimleri kişilerin şahsî eğilimlerine göre olumlu (ve yaratıcı) gelişmeler meydana geti­recektir. Her fert istediği hayat tarzını ve iste­diği meslek çeşidini ve hareket yolunu kendi zevkine göre seçme hakkına sahiptir.

Bu şu anlama gelmektedir: İnsan. Allah'ın kendisine farz kıldığı kaidelere, ihlâs ve sa­mimiyetle teslim olursa, şahsî hayatım, tabia­tının kendisini yönettiği tarzda şekillendir­mekte serbesttir. İnsanın vazifesi; kendinde olanın en iyi ve güzelini ortaya koymak; bu­nunla. Allah'ın ona bahşettiği hayat nimetini değerlendirmek, elinde olan ilerleme ve yük­selme vasıtaîarılya, manevî, sosyal ve maddî hayatlarında inasnlara yardımcı olmaktır. (Muhammed Esed, islam at the Crossroads, Lahor, Arafat Publications, 1969).

Bu hayat felsefesinin içinde ruhbanlığa ve manastır hayatına yer yoktur. Hadîd sûresinde Rabbimiz şöyle buyurmaktadır: "...icad ettikleri ruhbanlığı biz onlara yazma­mıştık..." (57: 27). Yine Hz. Muhammed pek çok fırsatta bunun kendi sünneti olmadı­ğını defalarca kesin ifadelerle belirtmiştir.