- Rizede son 30 yılın müftüleri bir araya geldi

Adsense kodları


Rizede son 30 yılın müftüleri bir araya geldi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Tue 5 October 2010, 06:35 pm GMT +0200
Rize'de son 30 yılın müftüleri bir araya geldi



Rize İl Müftülüğü tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle panel düzenlendi. Panele, son 30 yıl içerisinde ilde müftülük yapmış olan din görevlileri katıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak eski müftülerden Selahattin Karahocagil, İsmail Cömert, Namık Hisar, Haydar Sadıkoğlu, İsa Saim ve Zeki Sayar katıldı. Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Zeki Sayar yönetiminde başlayan panel sırayla konuşmacıların hatıralarını, dileklerini ve tavsiyelerini dillendirmeleriyle devam etti.

Emekli müftülerden Selahattin Karahocagil cenazelerin yerde kaldığı, ezanın Türkçe okunduğu, Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin yasak olduğu o günlerden bu günlere çok şey değiştiğini ifade etti. Namık Hisar, din görevliliğinin gerek maddi gerek manevi olarak çok bereketli bir meslek olduğuna değindi.

Emekli müftü Haydar Sadıkoğlu ise din görevlisinde bulunması gereken üç temel vasıfa (ilim, amel ve tebliğ) vurgu yaptı. İsa Saim, din görevlisinin gönülleri fethetmekle vazifeli olduğunu anlattı. Zeki Sayar da imamhatip ve müezzin kayyımların camilerin manevi mimarları olduğunu söyledi.

Panele evsahipliği yapmanın tatlı gururunu yaşadıklarını dile getiren Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, tüm katılımcılara teşekkür etti. Programın sonunda konuşmacılara günün anısına onurluk takdim edildi.