- Rıza batıla karşı susma gerektrmez

Adsense kodları


Rıza batıla karşı susma gerektrmez

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Thu 27 January 2011, 10:23 am GMT +0200
RIZA BATILA KARŞI SUSMA GEREKTİRMEZ:


2- İnsanın Allah’dan ve kainat ve hayatın akışından razı olması (şikayet etmemesi) hayat sahnesinde cereyan eden ve insandan sadır olan her türlü yaramazlığa razı olmasını geretimez.

İnsanın taksiyiyi beğenip binmesi, taksinin sebep olduğu kazalara, şoförün trafik kurallarına ve yol adabına uygun olmayan hareketlerine razı olması manasına gelmez.

Mü’min Alah’ın kainata koyduğu düzenden memnundur. Allah’ın insana bağışladığı akıl ve cüz’i irade de bu düzene dahildir. Bu iki temele göre insan sorumluluk taşır ve ceza veya mükafata hak kazanır.

Mü’min varlığın düzeninden memnundur; akıl ve irade nimetini yerinde kullanmayan insanın sapıklığından memnun değlidir.

Bu sapıklığa karşı gösterilen hoşnutsuzluk Allah’ın istediği, hatta emrettiği bir hoşnutsuzluktur. Bunu yapmayanları ve buna karşı çıkmayanları Allah şiddetli azapla tehdit ediyor:

“Sizden önceki nesillerden akıllı kimselerin yeryüzünde bozgunculuk yapmaktan menetmeleri gerekmez miydi? Fakat onlar arasından, ancak kendilerini kurtardığımız pek az kişi böyle yaptı”. (Hud: 11/116)

İsrail oğullarından inkar edenlere, Davud ve Meryem oğlu İsa diliyle lanet edilmiştir. Çünkü onlar isyan etmişlerdi ve saldırıyorlardı. Yaptıkları kötülükten vaz geçmiyorlardı. Ne kötü şey yapıyorlardı”. (Maide: 5/78-79)

 

ceren
Sat 26 May 2018, 03:28 am GMT +0200
Esselamu aleykum. Haksızlığa islama uygun olmayan duruma karşı sesini çıkaran hak yolda doğru yolda yaşayıp göstermeye çalışan kullardan olalim inşallah. ..

sedanurr
Sat 26 May 2018, 08:00 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Haksızlık  karşısında susanlardan olmayalım zira haksızlık  karşısında susan dilsiz şeytandır..

Sevgi.
Sat 26 May 2018, 11:31 pm GMT +0200
Aleykümüsselam Allah tan gelen şeylere rıza göstermek gerekir ancak batıla karşı rıza gösterilmez

Bilal2009
Sun 27 May 2018, 01:04 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri tevekkül eden kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun.