- Resul'ün Hususiyeti

Adsense kodları


Resul'ün Hususiyeti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Mon 27 September 2010, 12:44 pm GMT +0200
Resul'ün Hususiyeti

Dünya üzerinde Allah Taalânın bu kanunî hâkimiye­tinin mümessilleri de Enbiya (Peygamberler) aleyhi se­lâm'dırlar. Yani, onların vasıtasiyle bize malûm olup, bizce anIaşılır ki, bizim için Şârî (Kanun koyan): (Law Giver) ne gibi hükümler vermiş ve ne gibi kanunlar koy­muştur?

Bu kanunlar ve bu hükümler Enbiya vasıtasiyle olunca islâm'da Allah Taalânın hükmü altında onlara (Nebilere) kayıtsız şartsız itaat edilmesi hükmü verilmiş­tir. Kur'an-ı Kerimi tetkik ettiğimiz zaman, görüle-cektir ki, Allah tarafından gelmiş bulunan Peygamber-ler bu hu­susu şu şekilde ilân etmişlerdir:

"Fe'ttekû'llahe ve etîy'ûni: (Allahtan çekinin ve bana itaat edin)."[89]

Yine Kur'an-ı Kerim, bu hususta kesin ve açık olarak şu beyanda bulunmuştur;

"Hiç bir Resul göndermedik ki, ancak Allah ın izni ile kendisine itaat edile."

(En – Nisa: 64)

"Her kim, Resul'e itaat etmiş olursa elbette ki Allaha da itaat etmiştir."

(En – Nisa: 80)

Hatta Kur'an-ı Kerim daha da açık bir şekilde şu hu­susu ortaya koymuştur: ihtilaflı meselelerde Resulün verdiği hükme kayıtsız şartsız tabi olup kabul etmedikçe bir kimse müslüman olamaz.

"Hayır, senin Rabbına and olsun ki, onlar aralarında çıkan anlaşmazlıkta Seni hakem kılmayıp verdiğin hü­kümlere hiçbir şekilde sıkılmadan, sana tam bir itaatle bağlanmadıkça iman etmiş olmayacaklar."

(En - Nisa. 65)

Ve başka bir yerde buyurulmuştur:

"Ne bir mümin erkeğe, ne de bir mümin kadına şu hak düşer ki, Allah ve O'nun Resulü bir işte duruşma yapıp hüküm verirlerse, bu işde artık bir güne itiraz et­meyeler. Her kim Allaha ve O'nun Resulüne karşı gelirse elbette ki apaçık bir şekilde dalalete düşmüş olur."

(El – Ahzâb: 36)


Bunlardan sonra artık şüpheye bir mahal kalabilir mi? İslâmda kanunî hâkimiyet sadece ve tam olarak Al­lahın ve O'nun izni ile de Resûlünündür.