- Restore edilen tarihi cami cuma namazıyla açılacak

Adsense kodları


Restore edilen tarihi cami cuma namazıyla açılacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 12 June 2012, 05:20 pm GMT +0200
Restore edilen tarihi cami cuma namazıyla açılacak


İzmir'in Aliağa ilçesindeki tarihî Merkez Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Şehir merkezindeki cami, belediyenin çalışmalarıyla aslına uygun olarak yenilendi.

Caminin 15 Haziran 2012 günü cuma namazıyla ibadete açılacağını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, “İbadet, insan için ekmek gibi, su gibi bir ihtiyaç. Kentimizin merkezindeki tarihî camiyi bir yılda restore ederek kente ve insanlarımıza kazandırdığımız için mutluyuz. Aliağamız için hayırlısı olsun.” dedi.

Merkez Camisi'nin restorasyonu, korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olduğu için titizlikle yürütülen bir çalışmayla tamamlandı. Önceki gün halıların da serilmesiyle ibadete hazır hale getirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, camide incelemelerde bulunarak, cuma gününe hazır hale getirilmesini istedi. İzmir 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından, 1993 yılında korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olarak tescillendiği için uzun yıllardır tadilatı yapılamayan cami, 79 yıl aradan sonra yenilenmiş oldu. Belediye, restorasyon süresince caminin önündeki Demokrasi Meydanı’na dev bir çadır mescit kurarak cemaatin ibadet yapmasını sağladı. Çadır mescidin klima ve diğer ihtiyaçları da bir yıl boyunca karşıladı.

Aktifhaber