- Rektör seçimindeki kriter

Adsense kodları


Rektör seçimindeki kriter

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 2 July 2012, 10:01 am GMT +0200
Rektör seçiminde kriter “bilim adamlığı” olsun    
   
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu açıklamasında, Cumhurbaşkanı tarafından atanacak rektörlerde ideolojik eğilimden uzak bilim adamı kişiliği kriterini öne çıkarılması gerektiği belirtildi.
 
Rektör seçiminde kriter “bilim adamlığı” olsun
Kocaeli İnanç Özgürlüğü  Platformu açıklamasında,  Cumhurbaşkanı tarafından atanacak rektörlerde ideolojik eğilimden uzak bilim adamı kişiliği kriterini öne çıkarılması gerektiği belirtildi.
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu’nın Sabri Yalım Parkı’nda düzenledikleri basın açıklamasının Kartepe İnsan Hakları Derneği Üyesi Dr. M. Abdülmecit Karaaslan okudu. Açıklamada, üniversitelerin ideoloji ve politik durumlardan uzak olması gereken eğitim kurumları olduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: “Bugünün Türkiyesine baktığımızda yakın zamana kadar üniversitelerimiz, Kemalist, yarı materyalist ve inançlara saygılı olmayan yapılardaydılar. Birçok rektör, Kemalist ideolojinin ve askertokrasinin yılmaz bekçileriydi. Cübbe ve keplerinin üzerinde kitap değil adeta asker postalı vardı. Bir kısmı hâlâ bu anlayışa devam etmektedir. Üniversitelerimizde; insan ruhu, bir bilimsel fenomen/görüngü olarak maalesef kabul edilmemektedir. Yakın geçmişte birçok inançlı kızımız, inancının görünümü olan başörtüsünden dolayı üniversitelere alınmamaktaydı. Halen de çalışma hayatında yer alamamaktadırlar. Bu hususta Afrika’daki birçok üçüncü dünya ülkesinden geriyiz maalesef… Cumhurbaşkanımızdan bugünlerde yeni atayacağı rektörlerde, üniversitenin tanımında olduğu gibi ideolojik tavır ve davranışlardan uzak, sırf bilim peşinde koşan insanlar olma ilkesine göre atama yapmasını bekliyoruz.” 

yeniasya