- Rehberiyet Ve Rahmet İnsana Rabbinden Gelmiştir

Adsense kodları


Rehberiyet Ve Rahmet İnsana Rabbinden Gelmiştir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Thu 19 July 2012, 11:32 am GMT +0200
Rehberiyet Ve Rahmet İnsana Rabbinden Gelmiştir

Allah hidayetini ve rahmetini göndermiş olup, insanlara düşen, bu hidayeti kabul ve yolunda gitme ile faziletli ve dürüst bir haya­ta yönelmektir. Böylelikle insan Allah'ın pek bol rahmetine lâyık olacaktır:

1- "Rableri onlara, kendisinden bir rahmet, rızâ ve içinde sürekli kalacaklan nimeti bol cennetleri müjdeler." (9: 21).

2- "...Bu (Kur'ân), Rabb'inizden gelen basi­retler (gönül gözlerini açan nurlar)dır ve iman edecek bir topluluk için yol gösterici ve bir rahmettir." (7: 203).

3- "...İşte size de Rabb'inizden açık delil, hi­dayet ve rahmet geldi. Allah'ın âyetlerini ya­lanlayıp onlardan yüz çevirenden daha zâlim kim olabilir?..." (6:157).

Bu âyetlerde Rab'lerine iman edenler ve bir gün O'na kavuşmayı bekleyenler için ümit ve hidayet vaadi göze çarpar. Onlar Allah'ın bu

âyetlerine inanırlar ve O'nun rahmetine ve rızâsına ve ebedî cennet nîmetine hak kazana­bilmek için rehberiyete uygun faaliyette bulu­nurlar. Ne var ki Allah'ın açık âyetlerini inkâr ile O'nun hidayetinden yüz çevirenler kendi nefislerine büyük bir zulüm yapmış olurlar, zira amelleriyle kendi kendilerini Rabb'in rahmetinden mahrum bırakırlar.