- Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun

Adsense kodları


Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Thu 17 June 2010, 06:00 am GMT +0200


Regaib kandilinizi ilimdunyasi.com ailesi olarak tebrik eder,bu gecenin hayırlara ve affımıza vesile olmasını Cenab-Haktan niyaz ederiz...

Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur.

Receb’in ilk cuma gecesineRegaib gecesi   denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. ALLAHü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur’an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Konunun devamı için tıklayınız...

Regaib Kandili



ehlidunya
Thu 17 June 2010, 07:37 am GMT +0200
bütün kardeşlerimin kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını mevlamdan dilerim

fatmana
Thu 17 June 2010, 09:49 am GMT +0200
selamün aleyküm..tüm kardeşlerimizin kandilini kutluyorum..Rabbim dualarımızı kabul etsin..bizlerede dualrınızda yer verirseniz seviniriz..Rabbime emanet olun..

sumeyye
Thu 17 June 2010, 10:08 am GMT +0200
Aleyna ve aleykum selam ; cümleten kandiliniz mübarek olsun.Rabbim (c.c.) günahlarimizi affeylesin dualarimizi kabul eylesin insaAllah.Dualarimizda insaAllah unutmayalim ilimdünyasinda ki kardeslermizi de.Selam ve dua ile..

Salihalp
Thu 17 June 2010, 10:43 am GMT +0200
Kandiliniz mübarek olsun kardeşlerim,dua listemizdeki isimleri bu gece de zikredelim..Bugünü hakkıyla geçirebilmeyi temenni ediyorum..Yüceler yücesine emenet olun..

myazici
Thu 17 June 2010, 08:36 pm GMT +0200
REGAİB KANDİLİ TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNE MÜBAREK OLSUN. ALLAHIN SELAMI VE ŞEFAATI ÜZERİNİZE OLSUN. AMİN