- Regaib Kandili'nde eller semaya kalktı

Adsense kodları


Regaib Kandili'nde eller semaya kalktı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 3 June 2011, 04:22 am GMT +0200
Regaib Kandili'nde eller semaya af ve mağfiret için kalktı


Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi olan üç ayların başlangıcı Regaib Kandili vesilesiyle dün bütün camilerde mevlid-i şerifler okundu, dualar edildi. Gecenin manevî atmosferini yakından hissetmek için camilere akın edenler, tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için ellerini semaya kaldırdı.

Kutlu zaman dilimlerini içinde barındıran üç ayların başlangıcı dün gece kutlanan Regaib Kandili ile taçlandı. Gönülleri manevi huzurla dolduran gecede kadın-erkek her yaş grubu, kandili en iyi şekilde değerlendirebilmek için camilere akın etti. Af iklimi üç ayların müjdecisi Regaib Kandili'nin manevi ikliminde Allah'tan mağfiret dilediler. Camilerden Kur'an ve dua sesleri yükselirken semaya açılan eller tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için kalktı. İstanbul'da özellikle selâtin camilerinde geç saatlere kadar Regaib Kandili'nin coşkusu yaşandı. İnananlar, Sultanahmet, Eyüp Sultan, Yavuz Sultan Selim ve Yeni Cami'yi avlusuna kadar doldurdu. Kandili fırsat bilen vatandaşlar camileri ziyaret etti. Camilere gelenlerin kimi Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de namaz kıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kandil dolayısıyla Edirne Selimiye Camii'nde bir program düzenledi. Selimiye Camii'nde ikindi namazı sonrası başlayan ve "Kur'an-ı Kerim ziyafeti'' olarak adlandırılan programda İstanbul, Ankara ve Edirne'deki çeşitli camilerin imamları Kur'an-ı Kerim okudu. Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın korosunun seslendirdiği ilahilere de yer verilirken, Çanakkale Lapseki İlahi Korosu da cami dışında ilahiler söyledi.

Akşam namazının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın vaaz verdiği programda, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de bir konuşma yaptı. Dünya TV, Regaib Kandili ve üç ayların başlangıcı olan bu geceyi çok anlamlı bir programla kutladı. Adıyaman Samsat'ta medfun bulunan sahabe Safvan Bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu alanda Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin yer aldığı bir program hazırlandı. Sabit Sabuncu'nun mevlid-i şerif okumasıyla başlayan program, hafızların Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahiler seslendirmesiyle sona erdi.

Zaman

reyyan
Fri 3 June 2011, 06:16 am GMT +0200
MaşaAllah Rabbim tam bir istifade nasip eylesin bu mübarek aylardan, bizler de acizane ve fakirane ellerimizi açıp dua ettik Rabbim kabul buyurur inş.Paylaşım için teşekkürler sevindirici bir haberler...

sumeyye
Fri 3 June 2011, 02:37 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Rabbim (c.c.) daim eylesin feyzli aylar basladi elhamdülillah hakkiyla ihya edenlerden oluruz cümleten..