- Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Adsense kodları


Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 25 May 2012, 05:55 pm GMT +0200
Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi



Tarih: 25.05.2012

Regaib Kandili tüm yurtta coşkuyla idrak edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Diyarbakır Cebeli Nur Camii’nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlit programına Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbakır’ın Diclekent semtinde bulunan Cebeli Nur Camii’nde gerçekleştirilen ve TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanan programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz da katıldı. Başkan Yardımcısı Yılmaz, programda yaptığı konuşmada Regaib Kandili ve üç ayların önemini vurguladı. 

Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi İsmail Coşar ve Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Fatih Koca yönetimindeki Diyanet İşleri Başkanlığı Korosunun da yer aldığı program, Dursun Aygün tarafından yapılan dua ile son buldu.

Regaib Kandilini idrak etmek isteyen Ankaralı vatandaşlar da, Hacı Bayram Veli Camii’ni doldurdu. Okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i şerif ve ilahileri dinleyen müminler ellerini semaya açarak dua ve niyazda bulundular. Ankara İl Müftülüğü ile Çankaya Müftülüğünün Kocatepe Camii'nde ortak düzenlediği kandil programına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

İstanbul İl Müftülüğü tarafından Sultanahmet Camii’nde düzenlenen programda ise, Sultanahmet Camii İmam Hatibi İshak Kızılaslan ve Süleymaniye Camii Müezzini Mehmet Duman tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Ayasofya Hafızlar Topluluğu Çocuk Korosu tarafından ilahiler okundu.
Regaib Kandili yurt dışında da Müslümanları bir araya getirdi.

Regaib Kandili yurtdışında da coşkuyla idrak edildi.

İngiltere’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,  başkent Londra'daki Aziziye Camii'nde düzenlenen programda vatandaşlarımızla ve Müslüman toplumla bir araya geldi.

İngiltere’den ülkemize ve dünya Müslümanlarına mesaj gönderen Başkan Görmez, böyle kutsal gün ve gecelerin müslümanların dayanışması ve birlikteliği adına büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, Müslümanların İslam dünyasının içinde bulunduğu atalet, çatışma ve savaş ortamlarından kurtularak, barışa kardeşliğe ve tüm insanlığın hayrına vesile olacak adımlara öncülük etmesini niyaz ettiğini belirtti.