- Reflüye set tırı Samsun da

Adsense kodları


Reflüye set tırı Samsun da

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 12 May 2011, 12:52 pm GMT +0200
Reflüye Set Tırı Samsun'da


Halkı bilinçlendirme adına Türk Gastroenteroloji Derneğince oluşturulan 'Reflüye Set Tırı', Samsun'a geldi

 
Gastroözofageal Reflü Hastalığı ile ilgili halkın bilinçlendirilmesi amacıyla Türk Gastroenteroloji Derneği'nce Nobel İlaç'ın sponsorluğunda oluşturulan ve 24 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan 'Reflüye Set Tırı, bugün Samsun'a geldi.

'Türkiye'nin midesindeki yangını söndürüyoruz' sloganıyla toplam 24 ili kapsayan bir yolculuğa çıkan tır, programda 21'inci sırada olan Samsun'a gelerek Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Gastroözofageal Reflü Hastalığı, midedeki asidin, zorlama olmadan yemek borusu içine kaçması sonucu oluşan bir rahatsızlık olduğunu belirten uzman doktorlar, vatandaşları reflü hastalığı konusunda bilgilendirerek, tedavi konusunda önerilerde bulundu.

Uzmanlar, reflü hastalığının klasik belirtileri olarak, göğüs kemiği arkasında, bazen sırtta ve mide bölgesinde yanma, ekşime ve ağza acı, ekşi su veya yenilen yiyeceklerin gelmesi şeklinde olduğunu söyledi. Hastalara sözlü önerilerin yanı sıra bilgilendirici broşürlerde verildi.

Tır, bugün akşam Samsun'dan ayrılarak, 28 Haziran'da Amasyalılara hizmet vereceği belirtildi.

Reflüye Set Tırı, 24 Mayıs'ta İstanbul'dan başlattığı ülke geneli hizmet yolculuğunu 2 Temmuz'da yine İstanbul'da sonlandıracak.