- Rasulullah'ın Teravih Namazını Kesmesi

Adsense kodları


Rasulullah'ın Teravih Namazını Kesmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Hadice
Tue 24 May 2011, 09:39 am GMT +0200
Rasulullah'ın Farz Kabul Edilmesi Korkusuyla Teravih Namazını Kesmesi
 
954) Enes şunu anlattı:

"Rasulullah (s.a.v.) Ramazan'da namaz kılardı. Ben de gelip arka­sına dururdum. Birisi gelip o da benim yanıma dururdu. Sonra bir baş­kası geldi. Nihayet bir grup olduk. Rasulullah (s.a.v.), bizim arkasında durduğumuzu hissedince namazını hafifletti (kısalttı). Sonra kalkıp e-vine girdi ve bizim yanımızda kılmadığı bir namazı kıldı."

Sabah olunca:

-Ya Rasulellah! Geceleyin bizim olduğumuzu anladın mı? dedik,

Rasulullah (s.a.v.):

- "Evet, beni öyle davranmağa sevkeden de oydu" diye cevap verdi.[59]

955) Hz. Aişe şöyle anlattı:

Rasulullah (s,a.v.) bir gece evden çıkarak mescidde namaz kıldı. Bazıları da onun namazına uyarak namazı kıldılar. Derken halk bunu konuşmağa başladılar. Bu defa daha öncekilerden daha çok cemaat top­landı.

Rasulullah (s.a.v.) ikinci gece de mescide gitti. Cemaat de O'na u-yarak namaz kıldı. Cemaat yine bunu konuşmağa başladı. Üçüncü gece mescidde cemaati çoğaldı. Rasulullah (s.a.v.) yine çıkıp namaz kıldı. Dördüncü gece olunca artık mescit cemaati almaz oldu. Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v.) cemaatin yanına çıkmadı. Böyle olunca bazı kimseler: Namaza! diyerek bağırmağa başladılar. Rasulullah (s.a.v.) yine onların yanına çıkmadı. Nihayet sabah namazına çıktı. Sabah namazını eda e-dince, cemaate döndü, şehadet getirdi ve şöyle dedi:

"Bilesiniz ki, geceki haliniz bana gizli kalmış değildir. Fakat ben, gece namazı size farz kılınır da, onu kılamazsınız diye endişe ettim."

Rasulullah (s.a.v.) ashabına, azimetle emretmeksizin Ramazan'da gece manazma teşvik eder ve:

"Her kim Ramazan'da iman ve ihtisabla (sevabını bekleyerek) gece namazı kılarsa, o kimsenin geçmiş günahları affolunur" buyurdu. [60]


[59] İmam Ahmed, Musned, 111/193.

[60] Buharî, Sahih, 11/13, IH/79; Müslim, Sahih, salatu'l-musafirin, hadis: 178; İmam Ahmed, Musned, VI/169; Abdurrezzak, Musannef, 4723; İbn Huzeyme, Sahih, 1128.