- Rasulullah'ın Seriyye Komutanının Hareketini Beğenmemesi

Adsense kodları


Rasulullah'ın Seriyye Komutanının Hareketini Beğenmemesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Hadice
Sat 14 May 2011, 02:34 pm GMT +0200
Rasulullah'ın Seriyye Komutanının Uygun Olmayan Hareketini Yadırgayıp Beğenmemesi

1398) Salinı'in babası şunu anlattı:

Rasulullah (s.a.v.) Halid'i îslam'a davet etmek üzere Cezîme o-ğullarma gönderdi. Halid onları İslam'a davet etti. Onlar müslüman oldukları anlamına gelen "Eslemna" kelimesini iyi söyleyemediklerinden, dinimizi değiştirdik anlamına gelen "Sabe'na sabe'na" demeye başladı­lar. Halid de (müslüman olmadıklarını zannederek) onları öldürmeye ve esir etmeye başladı. Herbirimize birer esir verdi. Ertesi gün, her bi­rimizin esirini öldürmesini emretti. Ben: Vallahi; ben esirimi öldürme­yeceğim. Arkadaşlarım da esirlerini öldürmesin, dedim. Rasulullah'in (s.a.v.) yanma geldiğimizde durumu ona arzettik. Rasulullah (s.a.v.) el­lerini kaldırıp:

"Allah'ım! Halid'in yaptığından sana sığınıyorum. Beni sorumlu tutma" dedi.[5]


[5] Buharı, Sahih, İV/122; V/203; IX/92; Nesaî, Sünen, Vlfl/237, Ahmed İbn Han-bel, Musnsd, 11/151; Beyhakİ, Sunenu'l-Kubra IX/115, Delaılun-Nubuvve, V'114, İbn Sa'd, Tabakat, 11/107.

RAMAZAN 7/D
Fri 9 October 2015, 02:17 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Halid 'in yaptığı bir zulumdur dinimizce de çok yanlistir . Br kimseyi din değistirmediği için öldurmek esir etmek çok kötüdür Halbuki onlar din değistirmiş musluman olmuştur ."" Dinde zorlama yoktur ""