- Rasulullah ın bıraktığı miras malları nelerdir ?

Adsense kodları


Rasulullah ın bıraktığı miras malları nelerdir ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 9 November 2011, 10:15 pm GMT +0200
BÖLÜM: 44
 RASÛLULLAH (S.A.V.)’IN BIRAKTIĞI MIRAS MALLARI NELERDIR?



1608- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Fatıma Ebû Bekir’e gelerek şöyle sordu: Sana kim varis olur? Ailem ve çocuklarım dedi. Fatıma: O halde ben babama niçin varis olamıyorum deyince Ebû Bekir şöyle dedi: Rasûlullah (s.a.v.)’i şöyle söylerken işittim: “Biz Peygamberler miras bırakmayız yani bize varis olunmaz.” Fakat Rasûlullah (s.a.v.)’in baktığı kimselere ben bakacağım onun nafakalarını temin ettiği kimselerin nafakalarını ben temin edeceğim. (Buhârî, Feraiz: 2; Nesâî, Fey taksimi: 1; Müslim, Cihâd: 16)
 Tirmizî: Bu konuda Ömer, Talha, Zübeyr, Abdurrahman b. Avf, Sa’d ve Âişe’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Ebû Hüreyre hadisi bu şekliyle hasen garibtir. Bu hadisi sadece Hammad b. Seleme, Abdulvehhab b. Atâ’ vasıtasıyla Muhammed b. Amr’dan, Ebû Seleme’den, Ebû Hüreyre’den müsned olarak rivâyet ettiler.
Bu hadisi Muhammed’e sordum şöyle dedi: Bu hadisi Ebû Hüreyre’den, Ebû Seleme’den, Muhammed b. Amr’dan, Hammad b. Seleme’den başkasının rivâyet ettiğini bilmiyoruz.
Abdulvehhab b. Atâ’, Muhammed b. Amr’dan, Ebû Seleme’den, Ebû Hüreyre’den, Hammad b. Seleme’nin rivâyetine benzer şekilde bu hadisi rivâyet etmiştir.
1609- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Fatıma, Ebû Bekir ve Ömer’in yanına geldi ve Rasûlullah (s.a.v.)’in mirasından sordu da Ömer ve Ebû Bekir dediler ki: Rasûlullah (s.a.v.)’den işittik şöyle diyordu: “Biz Peygamberlere mirasçı olunmaz” Fatıma: “Bu konuyu bir daha ikinizle hiç konuşmayacağım” Fatıma, bu konuyu konuşmadan öldü gitti. Ali b. İsa der ki: “İkinizle konuşmayacağım” sözünün manası miras konusunda ikinizle hiç konuşmayacağım ikiniz de doğru dürüst kimselersiniz demektir. (Müslim, Cihâd: 16; Buahari, Feraiz: 2; Nesâî, Fey Taksimi: 1)
Bu hadis değişik bir şekilde Ebû Bekir’den de rivâyet edilmiştir.
1610- Mâlik b. Evs b. Hadesân (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Ömer b. Hattâb’ın yanına girmiştim. Aynı anda Osman b. Affân, Zübeyr b. Avvam, Abdurrahman b. Avf, Sa’d b. ebî Vakkâs’ta onun yanına gelmişlerdi. Sonra Ali ve Abbâs’ta davacı olarak oraya gelmişlerdi. Ömer bu seçkin kimselere dedi ki Sizden yeri ve göğü kanunlarıyla ayakta tutan Allah rızası için söylemenizi istiyorum. Rasûlullah (s.a.v.)’in: Bizden miras alınmaz biz miras bırakmayız, bizim bıraktığımız her şey sadakadır buyurduğunu biliyor musunuz? Dedi; Onlarda: “Evet” dediler. Bunun üzerine Ömer dedi ki: Rasûlullah (s.a.v.) vefat edince Ebû Bekir: Ben Rasûlullah (s.a.v.)’in halifesiyim ve velisiyim dedi. Sen Abbâs! Ali ile beraber Ebû Bekir’e geldin. Sen kardeşinin oğlundan mirasını istiyorsun o da babasından karısının mirasını istiyordu. Bunun üzerine Ebû Bekir, Rasûlullah (s.a.v.)’in şu buyruğunu hatırlattı: “Biz Peygamberler miras bırakmayız bizim bıraktıklarımız sadakadır.” Allah biliyor ki: Ebû Bekir doğru dürüst hakkı bulan ve hakka uyan biri idi. (Müslim, Cihâd: 16; Buhârî, Feraiz: 2)
 Tirmizî: Bu hadis bu şeklinden daha uzuncadır. Bu hadis Mâlik b. enes rivâyeti olarak hasen sahih garibtir.

RAMAZAN 7/D
Tue 12 July 2016, 08:42 pm GMT +0200
Es Selamun Aleyküm . Peygamberlerin mirası yoktur , miras bırakmazlar . Bıraktıkları sadrce sadakadır . Efendimiz s.a.v. bir peygamber olduğu halde çok fazla dünyalık mal edinmedi . Bu duruma bakıp ibret alalım inşALLAH . Ahiret için çalişalim dunya icin degil .

ALLAH cc razi olsun

HALACAHAN
Sun 17 July 2016, 09:52 pm GMT +0200
Rabbim Efendimizin sunnetleri ışığı da yaşamayı nasip eyke bizlerr

halim
Sun 17 July 2016, 09:57 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Efendimizin en büyük serveti dini islami mübin onun varisleri bizler onun serveti olan sünnetleri ise tüm ümmeti muhammede mirastır...Allahım mirasımıza sahip çıkmayı nasip eyle.

Allah razı olsun

yagmur_7-c
Sun 17 July 2016, 10:02 pm GMT +0200
Ve aleykum selam
Peygamber efendimiz sav in bizlere en buyuk mirası sunntleridir...Rabbim sunneti seniyyeden ayırmasını inşallah...Rabbim her sabah Allah Rasulu nun sunnetleriyle kalkmayı nasip etsin inşallah....

Kevser D
Sat 23 July 2016, 11:52 am GMT +0200
Ve aleykumus selam ve rahmetullah
Peygamberimiz (s.a.v.) bizlere yani yalnızca evlatlarına değil bütün ümmetine Kuran ı ve sünneti emanet etmiştir. Bizlerde İnşallah bu emanetlere layigiyla sahip çıkmalıyız.

ceren
Sat 23 July 2016, 01:21 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim bizleri peygamber efendimizin yolunda giden ve onun bizlere bıraktığı mirasa sahip cikan kullardan olalim inşallah...

Alican 7-B
Sat 23 July 2016, 01:50 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Tüm peygamberlerin mirası yoktur ve miras bırakmazlar. Mesala peygamber efendimiz mirası saksadakalarının devam etmesi iyiliklerinin devam etmesidir. Rabbim paylaşım için razı olsun.

melda 6D
Sat 23 July 2016, 02:55 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Peygamberlere  mirasçı olunmaz onların bıraktığı mal sadakadır . Allah razı olsun Rabbim Efendimizin yolundan gitmeyi nasip etsin inşallah..

Mustafa/Samed
Thu 1 December 2016, 01:51 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim peygamberimizin yolundan ayırmasın. Paylaşım için Rabbim razı olsun.