- Ramazan'ın İlk Gecesi Cebrâil'in Yeryüzüne İnmesi

Adsense kodları


Ramazan'ın İlk Gecesi Cebrâil'in Yeryüzüne İnmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Sevdacık
Sun 15 August 2010, 03:35 am GMT +0200
Katâde'nin Enes bin Mâlik'den -radıyallâhu anhümâ- rivayet ettiği hadîs-i şerîfte Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuşlardır:
     "Ramazan ayının ilk gecesi olduğunda Celîl -celle celâlühü-Cennette görevli meleklerin başkanı olan Rıdvan'a nida eder. Rıdvan :
     «-Lebbeyk ve sa'deyk !.. Buyur! Emret yâ Rabbi!» der. Allah Teâlâ:
     «-Cennetimi, Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem-ümmetinin oruçluları için hazırla ve süsle!.. Cennet kapılarını Ramazan ayı bitinceye kadar onlara kapatma!..» buyurur. Sonra Cehennem hâzini Mâlik'e nida eder:
     -Yâ Mâlik!...
     Mâlik:
     «-Lebbeyk ve sa'deyk! Buyur Allah'ım!.. Emrine hazırım!..»
     Allah Teâlâ:
     «-Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ümmetinin oruçluları için Cehennem kapılarını kapat!.. Ramazan ayı geçinceye kadar Cehennem kapılarını onlara açma!.» buyurur.
     Sonra Cebrail -aleyhisselâm-'a nida eder. Cebrail -aleyhis-selâm-:
     «-Buyur Allâhım, emret!» der. Allah Teâlâ:
     «-Yeryüzüne in! Azgın şeytanları bağla! Tutukla! Tâ ki, Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ümmetinin oruç ve iftarlarını bozmasınlar!..
     Allah Teâlâ, Ramazan ayının her günü güneşin doğuşundan iftar vaktine kadar, erkek ve kadın nice müminleri Cehennem'den âzâd eder.
     Allah Teâlâ'nın her semâda münâdî bir meleği vardır. Mercan, inci ve mücevherlerle süslü kanatlarından biri doğuda, diğeri batıdadır. O şöyle seslenir:
     -Tevbe eden var mıdır? Tevbesi kabul olunacaktır. Dua eden var mıdır? Duası kabul olunacaktır. Haksızlığa uğrayan var mıdır? Allah Teâlâ ona yardım edecektir. Bağışlanmayı isteyen var mıdır? Allah Teâlâ onun günahını bağışlayacaktır. Dileği olan var mıdır? Allah Teâlâ ona istediğini ikram edecektir.
     Allah Teâlâ Ramazan ayında, zâtını zikreden kullarına bütün ay boyunca şöyle seslenir:
     «-Ey erkek ve kadın kullarım!.. Size müjdeler olsun! Sabrediniz ve ibâdetlerinize devam ediniz!.. Yakında sizden sıkıntıları kaldıracağım. Rahmetime ve kerametime kavuşacaksınız!..»
     Kadir gecesi olduğunda, Cebrail -aleyhisselâm- büyük bir melek topluluğuyla yeryüzüne iner. Ayakta ve oturarak Allah Te-âlâ'ya ibâdet edip onu zikreden kimselere hepsi birden duâ ederek, onların Allah -azze ve celle- tarafından bağışlanmalarını niyaz ederler."
     Enes bin Mâlik -radıyallâhu anh-, Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimizin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
     "Şayet Allah Teâlâ yer ve göklere konuşma izni vermiş olsaydı, onlar Ramazan ayını oruçla geçirenleri Cennetle müjdelerlerdi"
     Abdullah bin Evfâ -radıyallâhu anh-, Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-'in şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir:
     "Oruçlunun uykusu ibâdet, susması tesbîh, duası makbul, amelinin sevabı kat kattır."

admin
Sun 15 August 2010, 03:39 am GMT +0200
http://www.ilimdunyasi.com/ilim-dunyasi-ile-ramazan-ayi/ güzel bacım özel mesaj attım cevab vermediniz lütfen konularu bölümlerine açalım allah razı olsun...