- Ramazan'ın her bir anını çok iyi değerlendirmeli

Adsense kodları


Ramazan'ın her bir anını çok iyi değerlendirmeli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 8 August 2012, 05:10 pm GMT +0200
Ramazan'ın her bir anını çok iyi değerlendirmeli



Erzurum'un manevî dinamiklerinden İsmail Fakrullah Bilgin Hocaefendi, ilerlemiş yaşına rağmen ziyaretine gelenlere İslam'ın güzelliklerini anlatıyor. Ramazan'ın her anının çok değerli olduğunu söyleyen Fakrullah Hocaefendi, bunun için her dakikasının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Erzurum'un manevi dinamiklerinden İsmail Fakrullah Bilgin Hocaefendi, "Vakitler cevherler kazandırır ama vakitler geçtikten sonra o cevherleri versen vakitlerin bir saniyesini bile geri alamazsın. Ramazan da bu özel zamanlardan biridir." dedi.

Fakrullah Hocaefendi, yaşının ilerlemiş olmasından dolayı doktorların kendisine 'oruç tutma' dediğini ifade ediyor. Ancak buna rağmen oruç tutarak, bu mübarek aydan en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyor. Oldukça mütevazı bir yaşam sürdüren Hocaefendi, kendisini ziyarete gelenleri güzel kokular ikram ederek uğurluyor. Gün içinde okuduğu kitapların bulunduğu rahlenin arkasına diz çöken Fakrullah Hoca, insanlara İslam'ın güzelliklerini anlatıyor. Ramazan-ı Şerif'i müminlerin kazanç mevsimi olarak tanımlayan Hocaefendi, tesbihlerin, evrad-u ezkarın bu düşünceyle yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Ramazan-ı Şerif'in bir ay boyunca insanlara feyizler sunduğunu kaydeden Hocaefendi, çeşitli ibadetlerle bu feyizlerden alınması gerektiğini aktarıyor. "Farz olan ibadetler müstesna, nafile olan ibadetlerle Cenab-ı Hakk'ı tesbih etmek, zikretmek gibi ezkarla, evradla bu zamanları doldurmak, boş geçirmemek lazım." ifadelerini kullanıyor. Ramazan'ın çok özel bir zaman dilimi olduğunu belirten Fakrullah Hocaefendi, bu konuyu şu şekilde açıklıyor: Ramazan'da geçirdiğimiz zaman o kadar kıymetli ki her saniyesi bir mücevherler kazandırıyor. Ama bu saniyeler geçtikten sonra bütün dünyayı verseniz de bir anı bile geri getiremezsiniz.

Ramazan'ın gündüzlerinin oruçla nurlandığını anlatan Fakrullah Hocaefendi, gecelerin ise Ramazan'ın özel ibadeti olan teravihle şenlendiğini kaydediyor. Teravihin sünnet olmadığını söyleyenlerin ise çok büyük hata ettiklerini ifade ediyor.

İbadetlerin ruhu ihlâstır

İbadetlerin ruhunun ihlâs olduğunu hatırlatan Fakrullah Hoca, ihlâssız yapılan ibadetleri ruhu alınmış bir bedene benzetiyor. Peygamber Efendimiz'in (sas) "Kim inanarak, sevabını Allah'tan umarak oruç tutarsa geçmiş günahları affedilir." hadis-i şerifini hatırlatan Hocaefendi, "İnançla, itikatla, samimiyetle, ciddiyetle Ramazan'da oruç tutan bir kimsenin günahları affedilir, mağfiret olunur. Nefsinden dolayı kalbinde oluşan lekeler silinir. Bu, hadis-i şerifle sabittir. Ama bunun için inanç ve itikat şart." diyor

zaman