- Ramazanda ekmek israfı artıyor

Adsense kodları


Ramazanda ekmek israfı artıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sun 5 August 2012, 08:13 am GMT +0200
Ramazanda ekmek israfı artıyor



İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Özer, ramazan ayında ekmek israfının arttığını belirterek, ''Vatandaşımız ekmeğini, pidesini yeteri kadar alsın'' dedi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, yaptığı açıklamada, Osmanlı dönemine dayanan ''askıda ekmek'' uygulamasının, birkaç yıl önce İstanbul'da ve bazı illerdeki fırınlarda yeniden hayata geçirildiğini hatırlatarak, yardımsever vatandaşların, ihtiyaçlarından fazla ekmek satın alarak yoksul vatandaşlar için fırındaki askıya bıraktığı uygulamanın henüz istenilen sonuca ulaşamadığını bildirdi.
Askıda ekmek uygulamasının istenen sonucu vermesi için isminin değiştirilmesini öneren Özer, ''İsmini değiştirmek lazım, 'Bir ekmek al, bir de fakir için al' gibi, halkımızın daha iyi anlayabileceği bir formata sokmak lazım. 4 yıldır anlatılamıyor, bu yüzden de yaygınlaşmıyor. Yaygınlaşması için fırınlarda açıklayıcı broşürler bulundurulmalı'' dedi.
Fahri Özer, ramazanda ekmek israfının da arttığına dikkati çekerek, ''Vatandaş ekmeğini, pidesini yeteri kadar alsın. Oruç tutanların mideleri bir süre sonra küçülüyor. Yani bir ekmek 3 kişiye de yeter, 5 kişiye de" dedi.

Stargundem

saniyenur
Sun 5 August 2012, 09:57 am GMT +0200
Oruçlu alış veriş yapınca aç olduğumuz için sanırım allış verişin dozonu kaçırıyoruz. israf konusunda biraz daha titiz davranmalıyız zira israf hem dinimizce haram hem de etrafımızda yiyecek ekmek bile bulamayan insanlar var..

hafiza aise
Sun 5 August 2012, 11:13 am GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; Osmnalıdan bize miras kalan değerleri yitirmemek lazım. Çok güzel bir uygulama. Benede afişler broşürler olursa insanlar duyar. Mesela bende ilk defa duyuyorum bu uygulamayı. Halbuki 4 senedir çabalıyorlarmış. Etrafımda yoksul insan yok ki diye işin içinden sıyrılıyoruz belki. Ama bu çalışma hem sağ elin verdiğini sol el görmemiş olacak hemde bir yerde aç kalanların doydugunu bileceksin.

Rabbim muvaffak etsin inş

sumeyye
Sun 5 August 2012, 03:30 pm GMT +0200
a.s.. ; amin inşaallah kardeşim..Özellikle ekmek israfi çok buna dur demenin de bir yolu diğer kardeşlerimizi de gözetmemizden geçeceğini düşünüyorum..

reyyan
Mon 6 August 2012, 11:48 am GMT +0200
Bu uygulama medya tarafından duyurulmuştu aslında fakat demek vatandaş içeriğini tam olarak anlayamamış inş daha güzel bir isimle devam eder bu uygulama...

Nurefşan
Mon 6 August 2012, 02:49 pm GMT +0200
evet gerçekten ,Ramazanda isafın dozu çok kaçıyor malesef,sanki hiç doymayız zannediyoruz,halbuki Efendimiz'i düşünsek biraz ,kendimizi biraz toparlarız mutlaka ,Rabbim israftan sakındırsın inşaallah...

sumeyye
Mon 6 August 2012, 03:22 pm GMT +0200
evet gerçekten ,Ramazanda isafın dozu çok kaçıyor malesef,sanki hiç doymayız zannediyoruz,halbuki Efendimiz'i düşünsek biraz ,kendimizi biraz toparlarız mutlaka ,Rabbim israftan sakındırsın inşaallah...

Nefis aç olduğu için israfa kaçiliniyor..Milyonlarca aç olan insanliği hatirlarsak azaltabiliriz inşaallah..

sen istersen
Mon 6 August 2012, 03:48 pm GMT +0200
:)güzel bir uygulama  halkımız yardımseverdir bunun ne olduğu güzelce anlatılsa yardım edeceklerdir.