- Ramazan ayında lokanta işletmek caiz midir?

Adsense kodları


Ramazan ayında lokanta işletmek caiz midir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Fri 20 February 2015, 08:18 pm GMT +0200
Ramazan ayında lokanta işletmek caiz midir?

Ramazan ayında hasta, yolcu vb. oruç tutmama ruhsatına sahip kimseler oruçlarını daha sonraki bir zamanda tutabilirler (Bakara 2/185; İbn Mace, Sıyam, 11-13). Mazereti sebebiyle oruç tutamayanların yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Ramazan ayında lokantaların vb. yerlerin açık olmasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır. Ayrıca lokanta sahibi, oruç tutmayanların niçin oruç tutmadıklarını bilmek zorunda değildir. Fakat hem oruç tutanlara saygı için hem de yeni yetişmekte olan çocuk ve gençlerin, ramazan gününde oruç tutulmayıp aleni yemek yenilmesinin olağan bir şey olduğu gibi bir izlenime kapılmamaları için mazeretli de olsa, yiyip içenlerin bunu açıktan yapmamaları uygun olur. Lokanta sahiplerinin de gerekli tedbirleri alarak böyle algılamalara fırsat vermemeye özen göstermelidirler.

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Zeynep7D
Sat 7 March 2015, 08:34 pm GMT +0200
Ramazan ayında lokanta işletilmesine bir sakınca yoktur.

ceren
Sun 8 March 2015, 01:30 am GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.İslam dini güzellik ve hoş görü dinidir.Oruç tutmayan neden tutmadın diye sordurmaz.Lokantaların açık olması ,onların işletilmesi caizdir.Hastalıktan dolayı tutamaya yada çocukların yemesi açısından çalıştırılabilir.Ama oruç tutan kişilere saygı duymak açısın dan yemek yenilmemesi uygundr.

halim
Wed 13 May 2015, 08:39 am GMT +0200
Esselamu aleykum; Oruç tutan insanları düşünerek  bu aylarda daha hassas olunmalı mümkün olduğunca iftara yakın acilmali gün boyu açık olan yerlerde oruca halel getirecek davranışlardan kaçınmalıdirlar. Allah razi olsun

Haktan7/b
Wed 13 May 2015, 02:10 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . Ramazan ayında yani Oruç tutma ayında lokanta işletilmesinde bir sakınca yoktur . Fakat oruçlu olmayıp mazereti olan veya olmayan kimseler yemeğini lokantalarda yememelidir . Çünkü oruçlu bir kimse onun yediğini görüp yemek isteği gelebilir .