- Ramazan ayında cennet kapıları açılır mı ?

Adsense kodları


Ramazan ayında cennet kapıları açılır mı ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 24 May 2012, 01:54 pm GMT +0200
5- RAMAZAN AYINDA CENNET KAPILARI AÇILIR MI?

2077- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) zorlamaksızın müslümanları Ramazan gecelerini değerlendirmeye teşvik eder, ve şöyle buyururdu: “Ramazan ayı girdiğinde Cennetin kapıları açılır, Cehennemin kapıları kapanır ve o ayda şeytanlar zincire vurulur.” (Buhârî, Savm: 5; Müslim, Sıyam: 1)

2078- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, Peygamber (s.a.v) şöyle buyurdu: “Ramazan ayı girince rahmet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur.” (Buhârî, Savm: 5; Müslim, Sıyam: 1)

2079- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Ramazan ayı geldi. Bu ay, Allah’ın oruç tutmayı farz kıldığı aydır; Sema kapıları bu ayda açılır, Cehennem kapıları kapanır ve şeytanların azgınları bağlanır. Bu ayda öyle bir gece vardır ki, bin aydan daha hayırlıdır. Bu gecenin hayrından mahrum kalan bin ayın hayrından mahrum kalmış gibidir.” (Müslim, Sıyam: 1; İbn Mâce, Sıyam: 2)

2080- Arfece (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Utbe b. Ferkad’ı ziyarete gitmiştik. Ramazan ayından bahsediyorduk. O: “Neden bahsediyorsunuz?” diye sordu. “Ramazan ayından” dedik. O da şöyle dedi: “Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “O ayda Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır ve bir anonsçu her gece; “Ey hayır isteyen haydi koş. Ey şer isteyen kötülüğü bırak” diye bağırır.” (İbn Mâce, Sıyam: 2)

2081- Arfece (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Utbe b. Ferkad’ın bulunduğu bir evdeydim, bir hadis söylemek istedim, orada bulunan Peygamber (s.a.v)’in ashabından birisi hadis konusunda benden daha ehil idi ve Peygamber (s.a.v)’den şu hadisi nakletti: “Ramazan ayında semanın kapıları açılır, ateş kapıları kapanır ve her türlü şeytanlar zincirlere bağlanır ve her gece bir anonsçu: “Ey hayırlı işler yapmak isteyen, haydi koş ve ey kötülükler yapmak isteyen, vazgeç” diye seslenir.” (İbn Mâce, Sıyam: 2)

ceren
Sat 19 May 2018, 12:29 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim ramazan ayını oruc tutarak ' ibadet ederek tövbe ederek kur ani okuyarak geçiren ve rahmete erisip cennet ehli olacak kullardan eylesin bizleri inşallah. ..

Bilal2009
Sun 20 May 2018, 12:42 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Ramazan ayının bereketinden ve mağfiretinden mahrum eylemesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sun 20 May 2018, 02:46 am GMT +0200
Aleykümüsselam Ramazan ayında cennetin kapıları açılır ve şeytanlar zincire vurulur

sedanurr
Sun 20 May 2018, 10:28 pm GMT +0200
Ve aleykumselam  Rabbim paylaşım için razı olsun