- Ramazan Ayı

Adsense kodları


Ramazan Ayı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Sat 14 August 2010, 07:46 pm GMT +0200
Ramazan Ayı


Bu mübarek ay; teravih namazlarıyla, sahurdaki güzellikleriyle, mukabelelerde okunan Kur'an-ı Kerîm tilavetleriyle, hatimleriyle, sahurdan evvel kalkıp kılınan teheccüd namazlarıyla, iftar anının heyecanıyla, Kadir gecesindeki mânevi coşkusuyla, hayır ve hasenatıyla, fitre ve zêkatıyla , bayram sabahı neşesiyle yaşadığımız bir ömrün hasat vaktidir.

Âlimlerimizin anlattığına göre sahâbe-i kirâm, altı ay boyunca ALLAH Teâlâ’ya, kendilerini ramazan ayına ulaştırması için dua ederler, yılın diğer altı ayında ise oruçlarının kabul edilmesi için Cenâb-ı Hakk’a yalvarırlardı.

Müminlere farz olduğunu bildirilen âyette de, “Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuzz” (Bakara 2/183) zikredildiği gibi oruç ibadeti, insanı birtakım günahlardan korur ve takvaya ulaştırır.

Demek ki lâyıkıyla tutulan oruç, insanı kötülüklerden alıkoyar, kendi helâl malını yemediği gibi bir başkasının da malını yemez. İnsan kendisine helâl olduğu halde hanımına el sürmediği, sınırlarına dikkat ederek kendini şehvî duygulardan muhafaza ettiği gibi, harama bakmaz. Gözünü korur. Yalan söylemez. Zina etmez. Bu sayede oruç, kişiyi dünyada günahlardan, ahirette ise cehennem azabından korumuş olur. Kendimizi günahlardan korumaya “takva” denir.

Şu halde bize düşen görev, günaha girmekten kendimizi korumaktır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), “Ümmetime ramazan ayında daha önceki ümmetlere verilmeyen beş özel şey verilmiştir” ifadeleriyle başlayan uzunca bir hadisinde şöyle buyurur.

“…Diğer aylarda yapabildiklerini bu ayda yapamasınlar, diye azgın şeytanlar bağlanır ve hapsedilir. Zira bu ayın son gecesinde oruçlu olanlar bağışlanır.”

AyşeSungur7-B
Mon 8 December 2014, 06:09 pm GMT +0200
Ramazan ayı dinimizce çok önemli bir ay.İnşallah Allah herkese bu ayda oruç tutmayı ve ibadet etmeyi nasip eder.

RAMAZAN 7/D
Tue 16 December 2014, 04:04 pm GMT +0200
Ramazan ayı mübarek bir aydır.Bu ayda filtre ve zekatlar verilir. Ramazan orucu ayrı bir sevinçtir ,oruç tutan kimse kötülük yapmaktan haramdan günah işlemekten ve bazı uygunsuz şeylerden gözünü korur.Bu ayda günah işlememeye özen gösterdiğimiz için ayrı bir sevinç oluşur insanın içinde.Ramazan ayına ulaşmış kimseler oruç tutmalıdır. Bizden önceki ,müslümanlara oruç farz kılındığı gibi bize ve bizden sonrakilere de farz kılınmıştır.Bu konuyu Yüce ALLAH Kur'an-ı Kerimde şöyle bizlere bildirmiştir:''Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuz''.
ALLAH bizlere ramazan ayına ulaşmayı ve iman dolu bir kalp ile oruç tutmayı nasip etsin.

metin7/c
Tue 16 December 2014, 04:13 pm GMT +0200
Ramazan ayına ulaşmış kimseler oruç tutmalıdır. Bizden önceki ,müslümanlara oruç farz kılındığı gibi bize ve bizden sonrakilere de farz kılınmıştır.Bu konuyu Yüce Allah Kur'an-ı Kerimde şöyle bizlere bildirmiştir:''Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuz''.
Allah bizlere ramazan ayına ulaşmayı ve iman dolu bir kalp ile oruç tutmayı nasip etsin.

MELİKE 7D
Mon 22 December 2014, 08:38 pm GMT +0200
Ramazan ayı mübarek bir aydır.Ramazan ayı geldiği zaman herkes sevinir.Ramazan ayı geldiği için herkes günahlardan kaçınır sevap işlemeye çalışır.Bu konuyu Yüce Allah Kur'an-ı Kerimde şöyle bizlere bildirmiştir:''Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulurki korunursunuz''.  ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN

selinay 7b
Mon 22 December 2014, 08:42 pm GMT +0200
Oruç bizden önce gelip geçenlere farz kılındığı gibi artık bizlerede farz kılınmıştır . Allah inşaallah bu ayda bütün müminlere oruç tumayı nasip eylesin.

melda 6D
Sun 28 December 2014, 03:21 pm GMT +0200
ramazan ayı bizden öncekilere farz kılındığı gibi bizlerede farz kılınmıştır. ALLAH herkese bu ayı oruç tutarak ibadet ederek kötü davranışlardan uzak durarak geçirmeyi nasip etsin

semih7/a
Sun 28 December 2014, 05:01 pm GMT +0200
allah bu ayda kullarından kendısıne ibadet etmelerini sitemiştir

fatmaysr
Sun 28 December 2014, 07:29 pm GMT +0200
Bakar suresinin 183. Ayatinde' de şöyle duyurulmuştur; Ey iman edenler!Allaha karşı gelmekten sakínmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi , dizede farz kılındı.

semih7/a
Mon 29 December 2014, 10:26 pm GMT +0200
Muslumanlarin yerine getirmesi gerken otuc ibadeti bizden oncekilerede farzdi bizden sonrakilerede farz olacak simdi bizede farz yani genel olarak her zaman hervyerde oruc ibadeti farz  bir ibadetdir

semih7/a
Mon 29 December 2014, 10:29 pm GMT +0200
Muslumanlarin yerine getirmesi gerken otuc ibadeti bizden oncekilerede farzdi bizden sonrakilerede farz olacak simdi bizede farz yani genel olarak her zaman hervyerde oruc ibadeti farz  bir ibadetdir

Hafsa Nur 6.D
Wed 31 December 2014, 04:08 am GMT +0200
ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.