- Rahmet Peygamberi

Adsense kodları


Rahmet Peygamberi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 11 July 2010, 01:14 am GMT +0200
Rahmet Peygamberi

“(Ey Resûlüm), biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya sûresi, 21/107)

Allah Teâlâ, Hz. Muhammed’i (sallallâhu aleyhi ve sellem)  peygamber olarak göndermekle bütün kâinata, yaratılmışlara merhamet etmiştir. Çünkü son ve mükemmel din olan İslâm Dini’ni O’nun vasıtasıyla duyurmuştur. Bu âyet, aynı zamanda rahmet dini olan İslâmiyet’i kötü, korkulacak bir dinmiş gibi tanıtma çabalarına da bir cevaptır. Allah Teâlâ’nın insanlara bir din göndermesi, rahmetinin sonucudur. Zira O’nun insanlara ihtiyacı yoktur. İnsanların O’na ihtiyacı vardır. Allah’ın dinini kabul edenler, o dinle şereflenirler.

Hz. Muhammed’in (sallallâhu aleyhi ve sellem), bir peygamber olarak yaptıkları insanlık için rahmettir. O’nun sayesinde insanlar, medeniyeti ve insan olmayı öğrenmişler, getirdiği yüce dinden etkilenmişler ve faydalanmışlardır. Meselâ, Müslüman olmayanların bile -geçmiş peygamberlerin ümmetlerinde görüldüğü şekilde- dünyada toptan azaba uğramamaları, O’nun rahmetinin sonucudur. Hz. Muhammed’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) âlemlere rahmet oluşu, aynı zamanda Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem) Allah katındaki yerinin ve bütün varlıklar için taşıdığı değerin ifadesidir.

Merhum Mehmet Akif Ersoy, “Bir Gece” adlı şiirinde Resûlullah’ın (sallallâhu aleyhi ve sellem) rahmet oluşunu şöyle dile getirmiştir:

Âlemlere rahmetti, evet, şer-’i mübini

Şehbâlini adl isteyenin yurduna gerdi.

Dünya neye sahipse, O’nun vergisidir hep;

Medyûn O’na cem’iyyeti, medyûn O’na ferdi.

Medyûndur O Mâsum’a bütün bir beşeriyyet…

Ya Rab, bizi mahşerde bu ikrâr ile haşret.

 

Şer’-i mübin: İslâm Dini.          Şehbâl: Kanat.

Adl: adalet.                    Medyûn: Borçlu.

Beşeriyyet: İnsanlık.               İkrâr: Kabul.

yagmur_7-c
Tue 7 January 2014, 08:39 pm GMT +0200
Enbiya suresinde bahsettiği gibi alemlerin ve dünyanın rahmeti Hz. Muhammed dir Çünkü son ve mükemmel din olan İslâm Dini’ni O’nun vasıtasıyla duyurmuştur. Bu âyet, aynı zamanda rahmet dini olan İslâmiyet’i kötü, korkulacak bir dinmiş gibi tanıtma çabalarına da bir cevaptır. ALLAH Teâlâ’nın insanlara bir din göndermesi, rahmetinin sonucudur.

Zeynep7D
Fri 10 January 2014, 09:41 pm GMT +0200
Bizler inşallah peygamberimizi görürüz. İnşallah kıyamet gününde bize şefaatçi olur. O gün rabbim bizi peygamberimizin şefaati ile cennete girmemizi sağlar inşallah.....

Hanife 8.D
Fri 10 January 2014, 09:47 pm GMT +0200
PEYGAMBER EFENDİMİZE herşey yakışır
Huzeyfe ibnu’l-Yemân radıyallahu anh‘ten rivayet edildiğine göre o, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken işitmiştir:
“Ben Muhammed’im, ben Ahmed’im. Ve (ben) Rahmet peygamberiyim, tevbe peygamberiyim, Hâşir’im, Mukaffî’yim, savaşlar peygamberiyim.”[1]

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa aleyhi ekmelu’t-tehâyâ Efendimiz, muhtelif hadîs-i şeriflerinde kendi isimlerini ve yüce vasıflarını tanıtmıştır. Âlimlerimiz de O’nun güzel isimleriyle ilgili müstakil eserler kaleme almışlardır.[2] Biz burada Efendimizin, yukarıdaki beyanı üzerinde, özellikle de “rahmet peygamberiyim” değerlendirmesi üzerinde durmak istiyoruz.

8-D fatma zehra
Thu 6 February 2014, 09:13 pm GMT +0200
Bizler inşALLAH peygamberimizi görürüz.

ebu avane
Thu 6 February 2014, 09:23 pm GMT +0200
Ne güzel demiş şair borçlu ona topluluğuda borçlu ona her bir kişi (ferdi de) ... Eğer yaptığımız günahlarımıza rağmen helak olmıyorsar rahmet peygamberi s.a.v. e borçluyuz ...

yagmur_7-c
Thu 6 February 2014, 09:28 pm GMT +0200
Ne güzel demiş şair borçlu ona topluluğuda borçlu ona her bir kişi (ferdi de) ... Eğer yaptığımız günahlarımıza rağmen helak olmıyorsar rahmet peygamberi s.a.v. e borçluyuz ... :)
Evet öyle..