- Radyasyondan gümüş kumaşla korunma

Adsense kodları


Radyasyondan gümüş kumaşla korunma

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 30 July 2011, 02:10 pm GMT +0200
Radyasyondan gümüş kumaşla korunma

Radyasyonun etkilerinden korunmak için gümüş iplikten dokunan kumaş üretildi. Elektromanyetik dalgaları etkisiz kılan kumaştan yapılan tişört, karın bandı ve battaniyeler şimdilik sadece üç ilde, İstanbul, İzmir ve Muğla'da satışa sunuldu.

Günlük hayatta radyasyonun etkilerini hepimiz biliriz. Cep telefonu, bilgisayar, MP3 çalar, baz istasyonları, televizyonlar, mikrodalga fırınlar, kablosuz ağlar ve benzeri birçok elektronik cihaz manyetik dalga yayıyor. Uzmanlar özellikle çocuklar ve anne karnındaki bebekler için radyasyonun daha tehlikeli olduğunu anlatıyor. Bebeklerini bu riskten korumak isteyen ebeveynlerin basit önlemler almaları mümkün. İşyerinde, alış veriş yaparken ya da arkadaş ortamında radyasyonun etkilerinden korunabilmek için bir firma gümüş iplikten dokunan kumaş üretti. ABD'li Belly Armor tarafından geliştirilip kısa bir süre önce Türkiye'de de satışa sunulan ürünler arasında koruyucu tişört, karın bandı ve battaniyeler var. Bu kumaş, topraklama hattının kaçak akımlarını etkisiz hale getiriyor. Ayrıca elektromanyetik dalgaları da etkisiz kılarak günlük radyasyona karşı kalkan görevi görüyor.

Hedef 200 eczaneye ulaşmak

Belly Armor Türkiye temsilcisi Aslı Tekin, üretilen kumaşın anne adayları ve bebeklerin üzerinde oluşan radyasyona maruz kalma oranını en aza indirdiğini anlatıyor. ABD'de gerçekleştirilen testler sonucunda RadiaShield kumaşının günlük hayattaki radyasyona karşı yüzde 99 koruma sağladığı onaylanmış.

Dünya Sağlık Örgütü'nün kısa bir süre önce "cep telefonları kanser yapabiliyor" şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatan Tekin, son 10 yılda radyasyona maruz kalma oranlarının, elektronik alet kullanımıyla beraber hızla arttığını söylüyor. Buna bağlı olarak doğum kusurları, düşükler, çocukluk dönemi lösemisi, kanser ve otizm gibi hastalık riskleri de önemli ölçüde artıyor. Hamilelik süresince evde cep telefonuyla konuşurken ya da bilgisayar karşısında çalışırken yani radyasyona maruz kalınan her ortamda söz konusu ürünlerin kişiyi ve bebeğini koruduğu savunuluyor.

Gümüş iplikten dokunan tişört, karın bandı ve battaniyeler şimdilik üçü çocuk mağazası olmak üzere 20 noktada satılıyor. Daha çok İstanbul'da yayılmayı hedefleyen firma, Türkiye'de iki ay içinde gördükleri ilgiden memnun. Firmanın bir yılın sonundaki planı 200 eczaneye ulaşmak. Radyasyona karşı koruma sağlayan ürünler 149 ile 249 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

***

Cep telefonu ile test edilebiliyor

Radyasyona karşı üretilen kumaşın ne kadar etkili olduğunu tespit etmek için basit bir yöntem kullanabilirsiniz. Eczanelerde satışa sunulan ürünleri şu şekilde deneyin:

Cep telefonunuzdaki sinyal seviyesine bakın.

Daha sonra telefonunuzu gümüş iplikle dokunan kumaşla sarın.

30 saniye sonra cep telefonu sinyaliniz azalacak veya tamamen yok olacak.