- PYBS 2016 Güncel Başvuru E Kılavuzu

Adsense kodları


PYBS 2016 Güncel Başvuru E Kılavuzu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sun 3 April 2016, 12:29 pm GMT +0200
PYBS 2016 Güncel Başvuru E Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı, 2016 PYBS e-kılavuzunu yayınladı. 28 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek PYBS başvuruları da belirlenmiş oldu. 8 Nisan'a kadar devam edecek başvurular e-Okul üzerinden yapılacak.

Milli eğitim Bakanlığı 2016 Yılı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzunu yayımladı, böylelikle öğrenciler PYBS başvuru tarihi, sınav tarihi, PYBS sınav giriş belgelerinin erişime açılacağı tarihi öğrenme fırsatına erişti. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu'na göre 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik PYBS, 28 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek. Onun öncesinde PYBS başvuruları 21 Mart-8 Nisan tarihleri arasında alınacak.. E-Okul PYBS başvurularınızı haberimizdeki bağlantıdan tamamlayabilir, PYBS puan hesaplamalarını ise haberimizin sonunda bulabilirsiniz.

E-OKUL PYBS BAŞVURULARI İÇİN YIKLAYINIZ

2016 PYBS E-KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2016 PYBS BAŞVURU TARİHLERİ

5, 6, 7, 9 ve 10. sınıfların PYBS başvuruları 21 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında alınacak. 17 Mayıs'ta ilan edilecek PYBS sınav giriş belgesinin ardından sınav 28 Mayıs 2016 saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Daha sonra 15 Temmuz'da sonuçlar açıklanacak.

11. sınıfların PYBS başvuruları da aynı şekilde 21 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında alınacak. 17 Mayıs'ta ilan edilecek PYBS sınav giriş belgesinin ardından sınav 28 Mayıs 2016 saat 10.00'da gerçekleştirilecek. Daha sonra 15 Temmuz'da sonuçlar açıklanacak. Parasız yatılılık için pansiyonlu okul ve bursluluk tercihleri 1-14 Ağustos tarihlerinde alınacakken sonuçlar da 25 Ağustos'ta ilan edilecek.

8. sınıflar PYBS sınav giriş belgelerini 21 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında edinebilecek. Sınavlar ise 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

GENEL BİLGİLER

5, 6, 7, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak PYBS, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır. PYBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te yapılacaktır.

5, 6, 7, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınav başvurusu; 21 Mart - 08 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. 8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca PYBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini bu tarihler arasında okul müdürlüklerine ibraz edeceklerdir. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.
Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden; meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören 11 inci sınıf öğrencileri, 01-14 Ağustos 2016 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapacaklardır. Tercih yapmayan öğrenciler bu haklarından yararlanamayacaklardır.

Öğrenciler “2016 PYBS e-Kılavuzu” na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecektir. Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramazlar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS’ye müracaat edebilirler; ancak sınavı kazananlar MEB’e bağlı resmî, örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri hâlinde bu haklarından yararlanabilirler. Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır.

Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün değildir. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

PYBS BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yurt İçinde e-Okul Sistemine Kayıtlı Okullardan Yapılacak PYBS Başvuru İşlemleri

a. Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://www.odsgm.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.
b. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11 inci sınıfların sınav başvuruları 21 Mart-08 Nisan 2016 tarihlerinde alınacaktır.
c. 8 inci sınıf öğrencileri ayrıca PYBS’ye katılmayacak olup sadece başvuru şartları ile ilgili belgelerini 21 Mart-08 Nisan 2016 tarihlerinde okul müdürlüklerine ibraz edecekler ve şartları taşıyanların başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.
ç. Ortaöğretim kurumlarının, meslek lisesi, teknik lise, genel lise ve imam hatip lisesi program türlerinde 11 inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 01-14 Ağustos 2016 tarihlerinde okul müdürlüklerince alınacaktır.
d. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu ve tercihlerini yapacaktır.
e. Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi;

- Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini,
- 2016 PYBS Başvuru Formunu” doldurarak okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir alınmasını gerektirecek özel hizmet alma (engel) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecektir.
f. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır.
g. Başvuru onaylandıktan sonra e-Okul sisteminde yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenecektir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Yurt Dışındaki Öğrencilerin Sınav Başvuru İşlemleri

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı T.C. vatandaşı olan öğrenciler, T.C. kimlik numarasıyla, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise kimlik numarası ile Eğitim Ataşeliği/Müşavirliği üzerinden PYBS başvurusunda bulunacaktır.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan “MEB Denklik Yönetmeliği” dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra sınava başvuru yapabileceklerdir. Bu öğrencilerden sınavı kazananlar
2016-2017 öğretim yılından itibaren Türkiye’deki MEB’e bağlı resmî örgün okul/kurumlar (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri hâlinde bursluluktan yararlanabilirler. KKTC vatandaşları ile ilgili hükümler saklıdır.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN EDİNİLMESİ

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11 inci sınıflar için 17 Mayıs 2016 tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Öğrencilere “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” posta yoluyla gönderilmeyecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan; sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecektir.

Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir. Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir.
“Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” ni alamayan öğrenciler, e-posta yolu ile Bakanlığımızın pybs@meb.gov.tr adresine müracaat ettiklerinde, sınav giriş belgeleri belirttikleri e-posta adresine gönderilecektir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” nde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacaktır.

PYBS PUAN HESPLAMA

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri 4'er, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı dil 2'şer olmak üzere toplam 18'dir.

1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1)
OSP1 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x
AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700)
2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2)
OSP2 = ((( (SPTürkçe x AKTürkçe + SPMat x AKMat + SPFen x AKFen + SPİnk.Tar.x
AKİnk.Tar. + SPYab.Dil x AKYab.Dil + SPDin x AKDin) / AKTop.) / 100) x 700)
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) = (OSP1 + OSP2) / 2

Herhangi bir dersten muafiyeti olan öğrenciler için ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanırken öğrencinin yazılı sınavına girdiği dersler üzerinden değerlendirme yapılacaktır.