- Priştine Camii için 81 proje yarıştı

Adsense kodları


Priştine Camii için 81 proje yarıştı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Fri 29 March 2013, 08:14 am GMT +0200
Priştine Camii için 81 proje yarıştı



Priştine'de yer tahsis edilen ve kısa zamanda yapımına başlanması planlanan Merkez Camii için 81 proje yarıştı...

Kosova'nın başkenti Priştine'de yapılması planlanan Merkez Camii için düzenlenen proje yarışmasında 30 ülkeden 81 proje yarıştı. Dereceye giren projeler, düzenlenen sergide sergileniyor. Sergide en çok beğenilen ile cami inşaatına başlanacak.

Sergi açılışında konuşan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava, projelerin en iyisini seçip ardından cami inşaatına başlayacaklarını ifade etti. Projelerin farklı ülkelerin karma bir mimarisini taşıdığını söyleyen Tërnava en kısa zamanda caminin yapımına başlanarak başkentlilerin ve Müslümanların hizmetine açılacağını müjdeledi.
Merkez Cami, Priştine'nin Ulpiana bölgesinde, PTK (Kosova Posta ve Telekomünikasyon) ana binasının yanında inşa edilecek. Priştine'de Müslümanların ihtiyacına cevap verecek merkezi bir caminin bulunmaması şimdiye kadar birçok eylemle protesto edilmiş, söz konusu arazi üzerine cami yapılması için çok sayıda talep gelmesi üzerine Priştine Belediye Meclisi tarafından arazi cami yapımı için tahsis edilmişti.

Kosova'nın başkenti olmasının yanında, sosyal, kültürel ve ekonomik merkez konumundaki Priştine'de, Arnavutlarla birlikte Boşnak, Türk ve diğer Müslümanların da varlığını hatırlatan Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava bir gazeteye verdiği demeçte de mevcut camilerin ülkedeki Müslümanlara yetmediğinin altını çizerek temeli atılan bu caminin bir an önce tamamlanabilmesi için tüm Kosovalıların, devlet kurumlarının ve özel kuruluşların yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade etmişti

8 bin metrekarelik alana inşa edilecek ve ibadet mahalli 10 bin kişi kapasiteli olması planlanan Priştine Merkez Caminin, Balkanların da en büyük camisi olması bekleniyor. Bağışlarla finanse edilecek caminin maliyeti ise 20 Milyon Euro.

1999'da Kosova'daki savaşta 218 caminin yakılması ve çoğunun hasar görmesi Müslümanların ibadet mekânlarını azaltırken, nüfusunun artmasına rağmen cami sayısında makul bir artış olmayan Priştine'de merkezi bir caminin kurulması bu ihtiyacı önemli bir ölçüde karşılar nitelikte olacak.

Dünya Bülteni

hafiza aise
Fri 29 March 2013, 01:18 pm GMT +0200
Maşallah Balkanların en büyük camisi... inş hayırsevlerler bütçe için el atarlar. Rabbim cemaatini artırsın ve daimi kılsın.

ehlidunya
Fri 29 March 2013, 02:22 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ;Ne kadar görmeyi arzu ettiğim bir tablo... 81 proje camii için yarşıyor .İnşaallah en hayırlı proje seçilir ve ümmeti muhammedin istifadesine sunulur .

sümeyra
Sat 30 March 2013, 07:31 pm GMT +0200


     Piriştine; benim dede memleketim..Hassaten sevindim bu habere o yüzden..Hayırlı olsun inşaallah..