- Peygamberimizin,Bir Özelliği De Beş Vakit Namazın Topluca Kendisine Verilmesidir

Adsense kodları


Peygamberimizin,Bir Özelliği De Beş Vakit Namazın Topluca Kendisine Verilmesidir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Tue 5 January 2010, 03:11 pm GMT +0200
Peygamberimizin Bir Özelliği De, Beş Vakit Namazın Topluca Kendisine Verilmesidir


Peygamber´in (s.a.v.) özelliklerinden biri de, beş vakit namazın topluca kendisine verilmiş olmasıdır. Daha önce hiçbir peygambere bu verilmiş değildi. Keza yatsı namazım ilk kılanın Peygamberimiz olması da O´nun bir özelliğidir. Zira daha önceleri bunu başka bir peygamber kılmamıştır. Buhârî, Ebû Musa´dan rivayet eder. O demiştir ki: "Bir gün pey gamber (s.a.v.) yatsı namazı için hazırlığını yaptı ve gece yarısına kadar bekledi. Sonra kalkıp namazı kıldırdı. Namazdan sonra buyurdu ki: "Ashabım, sizlere müjdeler olsun! Muhakkak şu namazı sizden başka kılanın olmayışı, yüce Allah´ın ancak sizlere nâbîb buyurduğu büyük bir nimetidir..."

Ahmed ve Nesaî, îbni Mes´ûd´un şöyle dediğini rivayet etmişlerdir: "Bir gün Peygamber (s.a.v.), yatsı namazına bir müddet çıkmadı. Sonra çıkıp Mescid´e girdi. Gördü ki ashâb toplanmış namazı beklemekteler... Onlara hitaben buyurdu ki: "Ashabım, şu dinlerin mensûblarından, şu saatte Allah´ı zikreden (şu yatsı namazını kılan) hiçbir topluluk yoktur! Allah´ın size olan bu nimeti ile sevininiz!"

Ebû Dâvûd ve îbni Ebu Şeybe ve Beyhakî Muaz bin Cebelden şöyle rivayet ederler: "Peygamber (s.a.v.), yatsı namazını hayli geciktirmişti. Toplanan cemâat, Peygamber Efendimiz´in namazını kıldığını zannetti. Sonra Peygamberimiz Mescid´e çıkıp: "Ey ashabım, şu yatsı namazım, gecenin üçte biri geçinceye kadar te´hîr ediniz! Ve biliniz ki, sizler bu yatsı namazı ile diğer ümmetlerden faziletli kılındınız! Sizden önceki ümmetlerden bunu kılan olmamıştır..."[148]



[148] Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/395-396.