- Peygamberimizin ümmeti hakkındaki üç dileği

Adsense kodları


Peygamberimizin ümmeti hakkındaki üç dileği

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Fri 13 January 2012, 01:00 pm GMT +0200
bölüm: 14

Peygamberimizin ümmeti hakkındaki üç dileği

2175- Habbab b. Eret (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.), bir gün namaz kıldı ve o namazı uzattı. Bunun üzerine Ey Allah’ın Rasûlü bu güne kadar kılmadığın uzunlukta bir namaz kıldın dediler. Rasûlullah (s.a.v.): “Evet bu; korku ve ümid namazı idi. Bu namaz içerisinde ben Allah’tan üç şey istedim ikisini bana verdi; birini vermedi. Allah’tan ümmetimi kıtlıkla helak etmemesini istedim bunu bana verdi. Düşman güçlerinin ümmetimin başına musallat olmamasını istedim, bunu da bana verdi. Üçüncü olarak da ümmetimin birbirine düşürülmemesini istedim bunu bana vermedi” dedi. (Müslim, Fiten: 5)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

Bu konuda Sa’d ve İbn Ömer’den de hadis rivâyet edilmiştir.

2176- Sevbân (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Allah, yeryüzünü benim için katladı dürdü büktü bende yeryüzünün doğu ve batı her tarafını gördüm, ümmetimin hükümranlığı ve saltanatı benim için katlanan ve gösterilen yerlerine kadar ulaşacaktır. Bana iki hazine verildi biri sarı biri kırmızı Rabbimden ümmetimin umumî kıtlıkla helak etmemesini ve kendilerinden olmayıp onların köklerini kurutacak haricî (dış düşmanları onların başına musallat kılmamasını istedim. Rabbim ise şöyle buyurdu: “Ey Muhammed kesinlikle hüküm verdim bu hüküm geri çevrilip değiştirilmez, Ümmetin için sana şu müjdeyi veriyorum; onları genel bir kıtlıkla helak etmeyecek ve kendilerinden olmayan köklerini kurutacak bir düşman gücünü onların başına musallat kılmayacağım hatta ümmetine karşı dünyanın çeşitli bölgelerinden -veya çeşitli bölgeleri arasından- bir araya gelseler bile. Fakat sonunda onlar yani senin ümmetin birbirini kıracak ve birbirini esir edecektir.” (Müslim, Fiten: 5)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.


RAMAZAN 7/D
Tue 23 August 2016, 08:50 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Zamanımıza göre dünya halini en güzel anlatan hadis-i şerif bu . Müslümanlara dünya düşman olmuş kafa tutuyor ama güçleri müslümanları devirmeye yetmiyor ve yetmeyecek de inşALLAH . Ama Müslümanları birbirlerine düşürerek kırmaya çalışıyor bu dış güçler .
ALLAH cc razı olsun

Bilal2009
Mon 29 August 2016, 12:31 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Rabbim bizlere yeniden birlik ve beraberlik nasip eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

ceren
Mon 29 August 2016, 01:37 pm GMT +0200
Aleykumselam.Peygamber efendimizin yolunda olan onun sünnetine tabi kalan ve onun sefaatine nail olan kullardan olalim inşallah....

Mustafa/Samed
Fri 11 November 2016, 01:23 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Paylaşım için Rabbim razı olsun.