- Peygamberimizin Özelliklerinden Biri De Eşlerinin Mü´minlerin Anneleri Olmasıdır

Adsense kodları


Peygamberimizin Özelliklerinden Biri De Eşlerinin Mü´minlerin Anneleri Olmasıdır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 7 January 2010, 09:37 pm GMT +0200
Peygamberimizin Özelliklerinden Biri De, Eşlerinin Mü´minlerin Anneleri Olmasıdır


Peygamber´in (s.a.v.) bir özelliği olar k, O´nun eşlerinin, mü´minlerin anneleri oluşu; hem onlara saygı b< .amından, hem de ken dilerine itaat edilmesi bakımından anne oluşlarıdır. Yoksa, kişinin ken di annesine nazar etmesinin mubah oluşu gibi, onlara da nazar etmesinin mübâh olması manasında değildir. Yani Peygamberimiz´in eşleri mü´minlerin anneleri gibi, muhteremdirler. Hiçbir kimse, onlar dan biriyle evlenemez. Fakat mü´minlerin onlara bakmaları helal değil dir. Tabii Peygamberimizin kendisi de, bütün mü´minlerin babasıdır. Hatta öz babalarından daha hürmetli ve kıymetlidir. îmam-ı Bağâvi, bu konuda şöyle demiştir: "Peygamberimiz´in eşleri, hiç şüphesiz mü´minlerin analarıdırlar. Fakat bu, onların, mü´minlerin erkeklerinin anaları olup, onlarla nikahlanmalarının haram oluşu demektir. Binâenaleyh Peygamberimizin eşleri, mü´minlerin kadınlarının da a-naları değildirler."

îbni Sa´d ve Beyhaki Aişe´den şöyle nakletmiştir: "Kadının biri bir gün bana: "Ey anacığım!" diye hitab etti. Ben de kendisine: "Ben, sizin erkeklerinizin anasıyım, yoksa kadınlarınızın anası değilim!" diye kar şılık verdim."

Yine Îbni Sa´d, Ümmü Seleme´nin şöyle dediğini nakleder: "Ben sizin, erkeklerinizin anasıyım, kadınlarınızın değil..."

Alimlerimizin bazıları da böyle demişlerdir. Zira bu, nikah bakı-/ mındandır. Yoksa saygı ve itaat bakımından onların; mü´minlerin kadınlarının da anaları olduğunda şüphe yoktur. Nitekim Imam-ı Bağâvi, bunu da açıkça belirtmiştir.[66]




[66] Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/497-498.

RAMAZAN 7/D
Sat 4 April 2015, 09:05 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü . Peygamber Efendimizin eşleri, tüm müminlerin anneleri, tüm Müslüman kadınlara örnek, takva sahibi müminlerdir.Kuran'da Peygamber Efendimizin eşleri hakkında verilen bilgilerden biri, onların tüm müminlerin annesi olduğudur:

"Peygamber, müminler için kendi nefislerinden daha evladır ve onun zevceleri de onların anneleridir... "(Ahzab Suresi, 6)

ceren
Sat 4 April 2015, 10:06 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan Sümeyye abla.Rabbim bizleri müminlerin annelerinin yolunda giden,hayalı,edebli,imanlı kullarından eylesin inşallah...